El Tribunal Suprem reconeix a la Font el dret a cobrar una taxa a Red Eléctrica pel cablejat aeri

El Tribunal Suprem ha declarat en sentència nº1581/2017 conforme a dret la taxa que el ple municipal de la Font de la Figuera va aprovar en 2014 per gravar la utilització privativa i aprofitament especial del domini públic local de les instal·lacions de transport d’energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs.

L’ordenança va ser anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia valencià en 2016 després del recurs interposat per Red Eléctrica de España, que es va negar a pagar per ocupar sòl municipal en zones rústiques amb els seus cablejats aeris i els seus pòsters. L’Ajuntament va recórrer i el Supremo li ha donat la raó, prenent com a partida el camí obert per altres entitats locals.

L’alcalde, Vicent Muñoz, destaca “la importància de potenciar l’autogovern. Som un poble que ha patit i pateix el pas d’infinitat d’infraestructures que podrien i haurien de beneficiar d’alguna manera a la població i no és així. Què menys que rebre una compensació econòmica”.

Tot i que les empreses no solen tenir en compte les ordenances, la llei d’Hisendes Locals va determinar el 2004 que les companyies elèctriques han de pagar per travessar el sòl públic dels municipis, tot i que no realitzen el subministrament en aquestes poblacions. El pressupost municipal de la població calcula ingressos d’uns 30.000 euros anuals per aquest concepte.

No hay comentarios

Dejar respuesta

18 + seis =