Tres noves empreses se sumen a la mesa de Qualitat SICTED de Xàtiva

La Mesa es reuneix per tancar un any marcat per la pandèmia i exposar les accions de cara al proper 2021

Aquest divendres de matí ha tingut lloc de forma telemàtica la reunió de la mesa de Qualitat SICTED de Xàtiva, en la que s’ha fet un resum d’aquest any 2020 marcat per la pandèmia, a més de tractar l’aprovació de les accions i dels grups de millora, així com dels expedients a distingir i les accions a desenvolupar en 2021.

La mesa de Qualitat SICTED és l’òrgan col·legiat creat per tal de facilitar la participació i col·laboració de tots els sectors econòmics i serveis públics de Xàtiva en la gestió del sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola de Destins, i formen part d’ella l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora de Turisme Raquel Caballero i representants de l’Agència Valenciana de Turisme i de les diferents associacions comercials de la ciutat.

Aquest any s’han avaluat un total de 18 empreses que compleixen amb tots els compromisos: quinze pel que fa a la renovació de distincions i tres que obtenen la distinció per primera vegada (una guia i dos empreses d’allotjament). D’altra banda, hi ha nou empreses de seguiment que han realitzat l’avaluació completa per a renovar la seua placa: un hotel, una casa rural, una cafeteria, un comerç i les cinc públiques (tres museus, un d’informació i un de seguretat ciutadana). Per últim, hi ha sis empreses en cicle de distinció accelerada, les quals s’avaluaren l’any passat per a renovar placa i ara han realitzat una avaluació més curta per a renovar la distinció (dos guies, un hotel, un restaurant, una cafeteria i un comerç).

«Volem donar l’enhorabona a les últimes empreses en adherir-se, així com també a totes les que mantenen la distinció, perquè som conscients de que aquest any han hagut de fer un doble esforç per la situació que estem vivint. Els agraïm que seguisquen treballant per millorar la qualitat dels serveis que oferim als nostres visitants, i que a més ens ajuda a posicionar-nos com a destí turístic», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

Pel que fa al resum del present any 2020, cal recordar que Xàtiva començà el cicle amb deu noves empreses, el que suposava una suma total de 32 empreses participants. Aquest any, marcat per la pandèmia, 5 noves empreses han sol·licitat adherir-se al SICTED, que durant la desescalada ha hagut d’adaptar-se a la forma telemàtica de treballar.

A més a més, durant els mesos d’estiu es va obrir la possibilitat de traure el segell «Preparat per al Covid-19», distinció que podien obtenir les empreses amb l’elaboració d’un pla de contingència. A Xàtiva un total de 8 empreses han participat d’aquesta iniciativa: quatre públiques, un hotel, un restaurant, una guia i un comerç.

Accions per al 2021

A la reunió d’aquest matí també s’ha donat a conèixer que hi ha tres noves empreses noves interessades en adherir-se: una gelateria, una cafeteria i una casa rural, que junt amb les 18 que no se distingeixen aquest any faran un total de 39 participants al sistema, a falta d’alguna nova adhesió que encara pot sol·licitar-se.

Les empreses que aconseguisquen la distinció i passen de cicle hauran de complir amb la legalitat vigent, assistir a les sessions formatives del cicle i tallers, facilitar el seguiment i compliment del pla de millora, participar en algun grup de millora de destí, i complir amb els requisits del manual de les Bones Pràctiques i del manual d’identitat visual de la marca.

Per contra, les empreses que no aconseguisquen la distinció, hauran de revisar i corregir la distinció i tornar a passar de nou per l’avaluació corresponent.

No hay comentarios

Dejar respuesta