Xàtiva desvia el 70% del tràfic del casc antic

Un gran piló de color groc custòdia l’entrada al carrer Àngel, els cotxes s’aturen per a preguntar si poden passar, però els vehicles de quatre rodes tenen complicada la eixida des de que el passat dimecres es va possar en marxa la peatonalització d’una de les vies més carregades de tràfic del casc antic. Una mesura que carrega polèmica però alleugera un barri sencer del soroll, el fum i la congestió. Mesura que a més va ser consultada a la població.

A partir d’aquest moment, tan sols aquelles persones que hi viuen a dintre poden creuar el piló amb un comandament a distància que els hi ha entregat la policia. Dues indicacions mostren que al carrer està prohibit el pas de vehicles: un semàfor i un cartell on hi ha escrit, «Socarrat, fem el carrer més nostre». Malgrat les advertències encara hi ha qui s’apropafins al piló amb la vaga esperança de que baixe amb la mirada, amb la conseqüència previsible de haver de realitzar una maniobra prou complicada per sortir d’allí, amb tot, si hi ha sort que no s’acumula un altre vehicle a la cua dels despistats.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol reduir la gran quantitat de vehicles que a diari circulen pels carrers del casc antic, al voltant d’uns 2.000, i acabar aixi amb la travesía que permitia al conductor creuar el centre històric d’una banda a l’altra.

Segons Miquel Lorente, tinent d’alcalde i regidor de mobil·litat, s’estima que aquesta mesura permetrà desviar entre un 70 i un 80% del tràfic. Un altre dels objectius, a més, és reduir les confluèncias a l’eix Àngel-Trinitat-Montcada, on els vehicles solen circular a gran velocitat, amb el perill i les molèsties que suposa aquesta pràctica per als veïns de la zona.

Aquesta mesura ha suposat una gran divisió d’opinions. Hi ha d’aquells que hi son partidaris i d’altres que critiquen la mesura i que creuen que perjudicarà els comerços de la zona. Segona l’edat, el treball i la disposició de cada veí, hi ha una gran varietat d’opinions. Allò que és segur és que seràn necessaris estudis que demostren l’impacte al veinatgei al comerç de la zona.

 

No hay comentarios

Dejar respuesta