Torna l’esport d’orientació i el CAX Orientació participarà en el Campionat Autonòmic de Llarga Distància

Set mesos després, el CAX Orientació tornarà a gaudir de la competició per les muntanyes valencianes, i participarà en el Campionat Autonòmic de Llarga Distància que se celebrarà el proper diumenge 4 d’octubre en el paratge de la Cova Negra de Biar. Aquesta serà la segona prova, ja que les competicions foren cancel·lades per la crisi sanitària de la Covid-19, de la Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana (LACV) que serà organitzada pel Centre Esportiu Colivenc d’Onil.

Fins ara, sols s’ha celebrat una prova de la LACV, a la Sierra de la Pila en la Regió de Múrcia, on els nostres orientadors ja van participar, també participaren en la 1a i 3a prova de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO). Des de l’1 de març l’equip no ha tornat a competir per les muntanyes a conseqüència de la paralització de totes les competicions d’orientació a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19.

No obstant això, la Secció d’Orientació del CAX no va deixar de practicar el seu esport favorit durant els mesos del confinament, encara que virtualment, per a participar en diversos campionats de TRAIL-O que organitzaren els clubs d’orientació de l’estat espanyol. Per als membres de l’equip del CAX Orientació, aquests TRAIL-O on line van ser com una mena d’entrenament que ens servia per a treballar la lectura de mapa i la descripció de controls i, també, una manera divertida i agradable de passar el confinament en casa.

Ara, el CAX Orientació es troba en molta il·lusió per reprendre la competició, per agafar la brúixola, llegir el mapa i començar a córrer, i poder finalitzar la lliga 2020 que s’ha vist reduïda a un total de 6 proves de les 13 que hi havia previstes en la LACV. I per tal de practicar en seguretat l’esport de l’orientació, la FEDOCV ha elaborat un protocol bàsic d’actuació en el nostre esport. Esperem que la brúixola ens guie pel bon camí.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 + 2 =