Torna la programació estiuenca ‘Xàtiva a la Fresca’

L’àrea de cultura de l’Ajuntament de Xàtiva consolida la programació estiuenca «Xàtiva a la Fresca». Aquest esdevenint va nàixer per possibilitar la participació de veïns del centre històric a l’activitat cultural de la ciutat. Així doncs, la programació està pensada a reunir a veïns i veïnes de la ciutat i gaudir de concerts i cinema a les places més pròximes als seus habitatges.

Aquestes experiències han permés al llarg d’aquests últims anys reunir a milers de ciutadans. Han col·laborat diversos col·lectius en la iniciativa. Falles, confraries i associacions de veïns se sumen a participar un any més a l’edició actual de «Xàtiva a la Fresca». Gran part del pes cultural de la programació recau sobre les societats musicals de la ciutat. La primitiva Setabense i La Música Nova, per mitjà de les seues bandes i orquestres, animaran les places i carrers de la ciutat amb peces de famosos musicals del teatre i del cinema. A més a més, i com a novetat d’aquesta edició, s’amplia l’espai escènic. Les pedanies de la ciutat, la Torre d’En Lloris i Annauir, gaudiran d’un concert cadascuna d’elles.

El cinema segueix tenint un paper destacat a l’edició. Dues pel·lícules de comèdia de gran repercussió ompliran les places de Sant Pere i la plaça de l’Hort de Mora. «100 Metros» pel·lícula inspirada en la història de Ramon Arroyo, un jove diagnosticat d’esclerosi al que li van dir que no seria capaç de caminar ni cent metres. «Villaviciosa de al lado» pel·lícula espanyola amb un gran sentit de l’humor.

Per últim, destacar el concert del Cor de la Generalitat Valenciana al Gran Teatre. El 12 de juliol, aprofitant l’aniversari dels 30 anys del Cor, s’ha integrat al programa de Xàtiva a la Fresca aquest magnífic concert basat amb fragments populars d’òpera i sarsuela. Sota la direcció del xativí Francesc Perales, que recentment ha sigut guardonat com acadèmic de nom de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Aquesta edició compta a 7 programacions diferents; música, cor i cinema formen part de la programació d’aquest any. Cal recordar que l’accés és gratuït fins a completar aforament.

No hay comentarios

Dejar respuesta