Torna el Gran Teatre de Xàtiva la Compañía de Teatro Clásico de Almagro

Fidel a la seua cita del mes de febrer, la Compañía de Teatro Clásico de Almagro torna a Xàtiva. L’estada de tres dies, del 6 al 8, inclou sessions de teatre escolar i una funció de teatre per a públic en general. Enguany és la quarta edició d’aquesta setmana del teatre clàssic castellà que acull el Gran Teatre de Xàtiva. Una iniciativa que, any rere any, incrementa el nombre de espectadors i diversifica la procedència dels mateixos.

Al llarg d’aquests tres dies es faran cinc sessions per a públic escolar, a què pot acudir alumnat des del tercer cicle de Primària fins a segon de Batxillerat. En aquesta edició hi ha reserva per a més de 1600 alumnes, procedents de nou centres de Xàtiva, tres de Canals, dos de València, un de Sueca i un d’Aiora. Per al darrer cicle de primària i el primer de secundària s’ha programat “Teatro Breve del Siglo de Oro”, quatre peces curtes plenes d’humor de Quevedo, Quiñones de Benavente i Lope de Rueda. I per a la resta de Secundària i Batxillerat es representarà la coneguda obra de Muñoz Seca “La venganza de don Mendo”. Aquesta mateixa obra és la que s’oferirà al públic en general el divendres 8, a les 20:30 hores.

Per al regidor de Gran Teatre, Alfred Boluda, “aquesta iniciativa, que va nàixer instància d’Anabel Pina, professora de castellà a l’IES Ribera, ens permet apropar al públic, principalment a l’escolar, al teatre a partir de les obres clàssiques castellanes i, alhora, és una oportunitat per promocionar la ciutat, ja que ens visiten centres educatius procedents de diferents municipis i, alguns d’ells, es queden a passar el dia i, fins i tot, fer alguna visita”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve − 16 =