Torna a Canals la campanya “Adopta un ànec”

La Regidoria de Medi Ambient torna a portar endavant esta campanya amb l’objectiu que tots els ànecs del Gorg de l’Omet siguen adoptats.

Durant els últims anys, s’ha produït la reproducció sense control de la colònia d’ànecs que es troba al toll annex al Gorg de l’Omet del riu dels Sants. Per l’etologia pròpia de l’espècie, esta gran quantitat d’espècimens embruten desmesuradament l’aigua, provocant un risc sanitari per a ells mateixos i per a altres espècies que també comparteixen eixe ambient aquàtic. L’alimentació excessiva per part de la ciutadania ha promogut, com a dany col·lateral, que s’incremente la població de rosegadors, que acaben perjudicant les cries dels ànecs i acaben sent una plaga.

És per això que la regidoria de Medi Ambient ha valorat aquestes circumstàncies, prenent la decisió d’iniciar una campanya d’adopció dels ànecs mitjançant petició escrita per registre d’entrada a l’Ajuntament. El període d’inscripció serà del 12 al 27 de març i podrà fer la sol·licitud qualsevol persona que demostre poder tindre els ànecs que vullga adoptar en unes condicions òptimes amb un espai adequat per als animals.

Una vegada quede el toll buit d’ànecs, es pretén una neteja i adequació de la zona, fent una remodelació per una més saludable i visitable per a la ciutadania. També, s’aposta per crear un ambient natural i es restituirà l’equilibri ecològic. A més, es pretén una zona amb un ús lúdic recreatiu paisatgístic més sostenible, tant econòmicament com ambientalment.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × dos =