Thomas Wandschneider es proclama campió del món de parabádminton en la prova de dobles masculí WH1-WH2

En la modalitat d’individual WH1 acaricia el bronze.

De l’1 al 6 de novembre es va celebrar a Tòquio l’edició de 2022 de l’HULIC DAIHATSU BWF Per a Badminton World Championships que va reunir els millors esportistes del món de la modalitat de parabadminton, entre ells, com és habitual l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva, Thomas Wandschneider, que va viatjar al costat de la resta de companys de la selecció alemanya.

El Gimnàs Nacional Yoyogi de la capital japonesa acull als 298 esportistes que participaren en aquest esdeveniment que va coronar als millors esportistes de la temporada.

Iniciem la crònica del HULIC DAIHATSU BWF Per a Badminton World Championships 2022 per la modalitat de dobles masculí WH1-WH2 on Thomas va competir al costat del seu company Rick Cornell Hellmann. Tots dos partien com a caps de sèrie número dos del torneig i per això van quedar enquadrats en el grup B, on no van tenir cap contratemps per a imposar-se amb rotunditat a la parella australiana i egípcia que completaven aquest grup. D’aquesta manera van aconseguir el passe com a primers del seu grup a la fase eliminatòria del campionat on superaven la ronda de vuitens per la seua condició de cap de sèrie número dos per a arribar a quarts on es van creuar amb la parella israeliana formada per Konstantin Afinogenov i Amir Levi a la qual van vèncer per 21-15 i 21-7 accedint a semifinals.

El partit de semifinals es presumia duro contra la parella de la delegació coreana formada per Jeong Jaegun i Yu Sooyoung, vells coneguts de Thomas, per les seues nombroses trobades. En aquesta ocasió el partit no va defraudar, com de costum, i es va prolongar al llarg d’una hora i vint minuts, on la parella alemanya va començar amb un clar domini del primer set que el van tancar per un contundent 21-13. En el segon set la parella coreana va reaccionar i va treure un petit avantatge que Thomas i Rick van poder neutralitzar arribant a un final molt igualat que va caure del costat de Jeong i Yu que forçaven el tercer i definitiu set en imposar-se per 18-21. El tercet set s’encarregaria de decidir que parella arribaria a la final i totes dues parelles es van mostrar molt combatives des de l’inici, la qual cosa es va traduir en una gran igualtat en el marcador al llarg de tot el set 24-22, arribant 22-22 i aconseguint la parella alemanya tancar el partit per 24 a 22 a favor seu, per a disputar la final del torneig.

El dia 6 de novembre es va disputar l’esperada final, que no va mostrar sorpreses per la part alta del quadre on després d’una dura semifinal, també a tres sets la parella malaia que va partir com a cap de sèrie número u va obtenir la seua classificació. Així doncs, Thomas i Rick es van enfrontar a Noor Azwan Noorlan i Muhammad Ikhwan Ramli en una trobada que en tots dos sets van començar avançant-se els malais, però que a partir del punt 8 la parella alemanya va prendre la davantera i va tancar tots dos sets amb solvència i sense complicacions (21-11 i 21-15) per d’aquesta manera proclamar-se campions del món de parabádminton.

En l’apartat individual Thomas va partir també com a cap de sèrie número dos del torneig i, per tant, en el grup B on va guanyar les seues dues trobades i pas al quadre eliminatori. Ja en la fase final, la ronda de vuitens ho enfronte a l’indi Prem Kumar Ale al qual va superar per 21-13 i 21-19. En la ronda de quarts, ho esperava l’esportista local Keita Nishimura, que no anava a posar les coses gens fàcils per a Thomas. El primer set va caure del costat japones per 21-17 en un set en el qual Keita sempre va ser per davant. El segon set va ser d’una major igualtat i Thomas va poder igualar el partit en guanyar per un ajustat 19-21, arribant d’aquesta manera al tercer set, un set on la igualtat en el marcador va ser la tònica general amb alternança contínua dels ral·lis on cap dels esportistes aconseguia obrir una bretxa de punts, d’aquesta manera després d’hora i 17 minuts es va arribar a 24 iguals i en aquesta ocasió el Keita va ser capaç d’anotar dos punts consecutius que li van donar el passi a les semifinals per 26-24. Deixant a Thomas molt prop d’assegurar la medalla de bronze.

En resum, un gran campionat del món per a Thomas on ha demostrat que malgrat ser el més veterà dels esportistes que competeixen en la modalitat de cadira continua mostrant una gran forma i nivell de joc, tot això a la gran feina que ha realitzat en l’últim any i mig per a una banda preparar els jocs paralímpics i per un altre aquest campionat del món. I es converteix novament en un gran referent per a tots els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva perquè torna a demostrar que amb treball dur i constància tot és possible.

No hay comentarios

Dejar respuesta