Thomas Wandschneider aconsegueix el bronze en el Spanish International Para Badminton


Selenia Pla aconsegueix la seua primera victòria en un torneig internacional.

Al llarg de la setmana passada, concretament entre el 20 i el 26 de febrer, es va desenvolupar en la localitat de Vitòria la primera de les cites del calendari internacional de la categoria de parabadminton. El Poliesportiu Aranalde va ser l’escenari triat per a la disputa delSpanish International ParaBadminton 2023 que va reunir un total de 328 participants de 46 països. Entre ells es trobaven dos esportistes del Club Bàdminton Xàtiva que competeixen en aquesta categoria, d’una banda, el veterà Thomas Wandschneider i per un altre la jove Selenia Pla, que afrontava per primera vegada la seua participació en un torneig d’àmbit internacional, després de dos anys de bons resultats en les proves nacionals i C.Espanya de Parabádminton.

Els objectius de tots dos jugadors a nivell esportiu molt diferents, d’una banda, Thomas parteix com un dels esportistes favorits tant en la modalitat d’individual com en la de dobles al costat del seu company Rick Cornell i l’objectiu del qual és acabar dins dels tres primers llocs. I per part de Selenia l’objectiu és acumular experiència en aquesta mena de tornejos i continuar avançant en la seua formació com a esportista per a poder fixar objectius majors de cara a les pròximes temporades.

Iniciem la crònica amb Thomas Wandschneider que va partir com a cap de sèrie número dos del torneig en la prova d’individual masculí WH1 i que no va tindre problemes per a aconseguir la primera plaça en el grup B on va guanyar tots els seus partits amb gran solvència, per a accedir a la fase final. En la ronda de huitens de final va derrotar a l’espanyol Jorge López Pinera per 21-8 i 21-4, accedint als quarts de final on es vió les cares amb el seu antic company de dobles, el francés David Toupe que va posar les coses difícils al jugador xativí que va haver de donar el millor de si per a després de 44 minuts de molta igualtat va aconseguir imposar-se per 23-21 i 21-18. D’aquesta manera es va plantar en les semifinals on li esperava el japonés Hiroshi Murayama. El partit es va iniciar de manera favorable per a Thomas que es va anotar el primer set per 15-21, el segon set va ser per al jugador de la delegació japonesa per 21-14. Arribant al tercer i definitiu set, on la igualtat de tots dos va ser més notòria i després d’una hora i dotze minuts Hiroshi guanyava a Thomas per un ajustadísimo 21-19. Finalment bronze per a Thomas en aquesta primera cita del circuit internacional de parabádminton.

En la prova de dobles Thomas i el seu company Rick Cornell també van partir com a segons cap de sèrie del torneig, quedant enquadrats en el grup B, on també van aconseguir les dues victòries i el passe a la final. Encara que van haver de donar la volta a un marcador advers en cedir en el primer set enfront de la parella japonesa. En la ronda de quarts de final es van creuar amb la parella coreana formada per Choi Jungman i Kim Jung Jun que els van superar en dos sets per 21-16 i 23-21, en un segon set molt igualada que es va escapar per molt poc i que podria haver sigut clau per a intentar donar la volta al marcador inicial.

Tanquem aquesta crònica amb Selenia Pla Mompó que va competir en la categoria SL4 on va disputar la prova d’individual femení, on va aconseguir una important victòria en l’última jornada de la fase de grups enfront de la jugadora finlandesa Vine-la Sale, després d’una trobada en la qual la xativina va perdre el primer set per 15-21. Però l’esportista xativina va saber recompondre’s per a donar la volta al marcador i imposar-se en els dos següents sets per 21-14 i 21-15.

Selenia no va tindre excessiva sort en quedar enquadrada en el grup B on també es trobava el cap número dos del torneig. En la jornada inaugural els nervis del debut de la xativina li van jugar una mala passada i no va ser capaç de rendir al seu màxim nivell, perquè en declaracions posteriors va comentar que era una trobada que podia haver estat molt més igualat o fins i tot favorable per a ella.

En l’apartat de dobles va participar en la prova de dobles mixt SL 3 – LA SEUA 5, al costat del jugador Alex Santamaria Carrasco, però lamentablement no van poder superar la fase de grup.

En resum, gran aprenentatge per a la jugadora del C.B Xàtiva que després d’aquest torneig entra en el ranquin mundial de parabádminton en la posició 32 i és la novena europea present en aquesta prova, posicions que a causa de la seua joventut segur ira millorant amb el temps i treball diari.

3a Jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria aleví.

Dissabte passat 25 de febrer els esportistes de les categories benjamí i aleví del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a la localitat de Manises per a participar en la tercera jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria aleví que va reunir un total de 39 esportistes dels clubs i escoles esportives de la província de València.

El C.B Xàtiva finalment va estar representat per huit esportistes a causa de les baixes patides per malaltia en l’última setmana. Al final de la jornada els resultats aconseguits pels esportistes xativins van ser molt positius, encara que malgrat produir-se diversos enfrontaments directes entre esportistes del C.B Xàtiva. Els xativins van aconseguir un total de 62.5% de victòries en la prova d’individuals i un 87.5% en la prova de dobles. En l’apartat de victòries destaquem a Feliu Terol, Alexis Piñero i Arnau Ballester que van aconseguir totes les victòries possibles en aquesta tercera jornada.

2a Jornada de la Lliga Nacional de Clubs – 2a divisió Comunitat Valenciana.

El C.B Xàtiva -Caixa Popular s’assegura la segona plaça.

El cap de setmana va concloure amb la disputa de la 2a Jornada de la Lliga Nacional de Clubs – 2a divisió Comunitat Valenciana en la localitat alacantina del Campello. Fins allí es van desplaçar cinc (Maria Sanz, Nuria Martínez, Julio Martín, Vicent Molina i Ximo Torres) dels components de l’equip del Club Bàdminton Xàtiva – Caixa Popular per a defensar la primera plaça aconseguida després de les dues victòries aconseguides enfront del C.B Asp i el C.B Infant de Múrcia en la primera de les jornades.

La segona de les jornades va donar inici a les 9.30h del matí amb el primer de les trobades que va enfrontar al C.B Xàtiva – Caixa Popular enfront del C.B Drop València, en el qual era sens dubte l’encreuament més important perquè es decidirà el primer lloc de la lliga.

Els xativins van intentar pressionar a l’equip valencià, però sense massa fortuna perquè van caure per 4-1, on Vicent Molina va aconseguir l’única victòria després d’imposar-se a Sergio Nieto en dos sets.

A les 11.45h va ser torn d’enfrontar-se al club murcià de Les Torres en una trobada molt igualada en el qual el club xativí va aconseguir imposar-se per 3-2 i d’aquesta manera assegurar la segona plaça en la lliga.

El primer partit va ser el dobles mixt on Vicent Molina i Maria Sanz van caure un ajustat partit a tres sets front Ángel Rodríguez i Maria Vicente per 19-21, 21-15 i 21-19. Els dobles masculins i femenins jugats de forma simultaneja van ser tots dos molt disputats amb resultats molt ajustats en totes les fases dels partits però que en tots dos casos es van decantar del costat xativí per a donar la volta al marcador i posar el 2-1.

Finalment es van disputar els individuals tant femení com masculí, on Nuria Martínez va assegurar el punt decisiu per a col·locar el 3-1. En l’altre partit Ximo Torres va iniciar cedint el primer set, però es recupere de manera magistral en el segon set on no va donar opcions al seu rival. En el tercer no va ser capaç d’allargar aquesta ratxa de bon joc i acabe perdent per a col·locar el marcador final en 3-2.

En resum, una jornada en la qual el C.B Xàtiva – Caixa Popular perd la primera plaça, però que s’assegura el segon lloc, malgrat les baixes importants en aquesta jornada com les de David Polop i Andrea Orquín.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

4a jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” categoria infantil.

Dissabte que ve la localitat de Xàtiva acull una nova jornada dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en concret la 4a jornada de la categoria infantil. El pavelló municipal Francisco Ballester serà com de costum la seu on es reuniran més de seixanta jugadors dels clubs de la comunitat. En aquesta ocasió el Club Bàdminton Xàtiva comptarà amb la representació d’un total d’una quinzena d’esportistes de les categories aleví i infantil, que participaren en les proves d’individual i dobles.

Spanish Per a Badminton International Toledo 2023

El circuit internacional segueix i la pròxima cita serà en la localitat de Toledo on de l’1 al 5 de març tindrà lloc la disputa del Spanish Per a Badminton International Toledo 2023 que reunirà un total de 205 esportistes procedents de 35 paises. En aquesta ocasió serà Thomas Wandschneider l’únic representant del C.B Xàtiva en aquesta competició.

No hay comentarios

Dejar respuesta