El teatre, l’esport i el medi ambient marquen les activitats per a escolars del segon trimestre a Canals

Hui acaba el primer trimestre als centres educatius de Canals, i amb ell, la programació d’activitats que la regidoria d’Educació ha organitzat junt amb altres regidories, les pròpies escoles i instituts, i diferents organismes, entitats i col·lectius col·laboradors.

La tanda del segon trimestre escolar va començar a febrer amb l’activitat de repicat de pins que els membres del programa T’AVALEM varen realitzar als cinc col·legis de Canals. En aquesta, a més de prendre consciència de la importància del reciclatge i de cuidar el medi ambient, els alumnes van aprendre a trasplantar pins per a millorar el seu estat. Així mateix, el CEIP Vicente Rius i T’AVALEM, participaren en una eixida a la partida de la Tira del Rei per a repicar els pins que ja plantaren dos anys enrere. Els xiquets i les xiquetes aprofitaren per a col·locar a l’arbre que cadascú va plantar una placa amb el seu nom i el que escolliren per a l’arbre.

Activitats escolars CanalsLa regidoria d’Educació també ha apostat aquest trimestre per la promoció del teatre entre els alumnes d’infantil i primària. En aquesta ocasió, han sigut tres les obres de teatre de les que s’ha pogut gaudir, i que a més abasten un ampli ventall de temàtiques. En la primera d’elles, «Vives», els estudiants pogueren conéixer de primera mà quan i com va néixer la primavera valenciana. Després d’aquesta, es va representar «Sentits a les butxaques», destinada perquè els alumnes d’infantil entengueren el funcionament dels cinc sentits. L’últim teatre del 2n trimestre ha sigut «The Time Machine», obra en anglés sobre una divertida aventura per la història.

 

D’altra banda, la conscienciació per la igualtat també va tenir el seu espai el 8 de març, Dia de la Dona. L’Ajuntament de Canals i el Fons Valencià per la Solidaritat organitzaren un taller per als estudiants de secundària anomenat «Ciudad Mujer Joven: Abriendo pasos y oportunidades para las adolescentes y jóvenes en El Salvador», a càrrec de Guadalupe Hernández, sotsecretaria de inclusió social del govern d’El Salvador.

Activitats escolars CanalsL’esport va ser el protagonista de l’última setmana del trimestre. Amb la col·laboració de Manolo Sisternes i Carlos Sanchis, pilotaris canalins, la regidoria d’Educació va organitzar uns tallers de pilota a mà en tots els col·legis del poble. Una gran manera de practicar un

 

esport, per a molts poc conegut, al mateix temps que es reivindiquen les tradicions valencianes.

Per últim, l’Escola de Persones Adultes ha celebrat la Setmana Cultural, en la qual s’ha donat la benvinguda als xiquets i xiquetes de Canals oferint-los activitats, jocs i tallers de manualitats. A més a més, el centre també va rebre la visita del mag Carlos Barfi.

Segons el responsable de l’àrea i alcalde del municipi, Ricardo Requena, «amb el segon trimestre continuem la línia que iniciarem en el primer. Amb aquestes propostes consolidem el programa d’activitats alternatives, conjugades per distints departaments i col·lectius amb l’objectiu comú de completar la formació dels estudiants de Canals». Requena ha volgut, a més a més, agrair als companys regidors de l’equip de govern local, per ajudar en què les activitats proposades augmenten no solament en nombre sinó també en qualitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece − nueve =