Teatre de la Lluna presenta els actes al voltant del seu 25 aniversari

El Gran Teatre de Xàtiva i la Casa de Cultura acolliran sengles exposicions, a més de la presentació d’un llibre i l’estrena de l’obra «Incendis»

Aquest migdia s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva les activitats programades per al 25 aniversari de Teatre de la Lluna, en una roda de premsa en la que han estat presents la regidora de Cultura Raquel Caballaro, la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán i el director del grup teatral Víctor Torres.

Les activitats programades començaran el proper dijous 7 de novembre al Gran Teatre de Xàtiva, on s’inaugurarà a partir de les 20:30 de la vesprada l’exposició «Un viatge a la Lluna: 25 anys de Produccions de Teatre de la Lluna». El dia següent, divendres 8 de novembre, s’inaugurarà altra exposició a les 20:30, aquesta vegada en la Casa de Cultura de Xàtiva, que porta per títol «Un viatge a la Lluna: 25 anys de Formació amb Teatre de la Lluna».

Els actes continuaran el dijous 14 de novembre a les 20:30 de la vesprada, quan es presentarà la seua web i el llibre commemoratiu «Un Viatge a la Lluna: 25 anys de Teatre de la Lluna». L’última cita està programada per al divendres 22 de novembre a les 22:30 de la nit, amb l’estrena de la darrera producció de Teatre de la Lluna, «Incendis», de Wajdi Mouawad.

A més a més, en els mesos previs d’aquest 2019 també s’han realitzat per part de Teatre de la Lluna, la posada en escena de «La Passió» o de la Crema de Xàtiva, a més de la programació dels XXIII Tallers d’Arts Escèniques.

«Teatre de la Lluna va ser un dels guardonats en els darrers Premis 9 d’Octubre per la seua trajectòria professional i aportació a la cultura i al teixit social de Xàtiva. Aquestes activitats, que tenen el nostre suport, són el colofó d’aquest 25 aniversari», ha manifestat la regidora de Cultura, Raquel Caballero.

Per la seua part, la regidora de Gran Teatre Maria Beltrán ha destacat que «el hall del Gran Teatre, on es col·locarà l’exposició, és un espai magnífic que cal explotar en aquest nou exercici, que comença amb la mostra de Teatre de la Lluna».

L’any 1994, l’Associació Cultural Teatre de la Lluna va nàixer com a un projecte teatral independent, amb l’objectiu de difondre i promocionar les Arts Escèniques en Xàtiva, estenent-les a la resta de la comarca i la província. «25 anys després ens mantenim fidels a aquests principis en els quals creiem, que han anat implícits en cada projecte que hem fet, tots ells vehiculats per la nostra llengua, el valencià»; ha manifestat el director de Teatre de la Lluna Víctor Torres.

«En l’exposició del Teatre podrem veure totes les produccions que s’han realitzat en aquest quart de segle, amb fotografies, cartells i vestuari; mentre que la de la Casa de Cultura contindrà cartells, programes i fotografies de tots els tallers que hem realitzat. D’altra banda, el llibre commemoratiu servirà per a que la gent puga reconèixer el seu treball amb nosaltres, i esperem que vinguen tots els actors i actrius que es troben repartits per tot el panorama nacional», ha explicat el director de l’associació cultural, Víctor Torres.
Les entrades per a veure l’obra «Incedis» el proper 22 de novembre estaran disponibles a partir del dia 1 de novembre a la plataforma Instanticket, la Casa de la Joventut o a través de Teatre de la Lluna.

L’entitat ha produït des de la seua creació un total de 60 obres tant pròpies com amb la col·laboració d’altres associacions, més de la meitat d’elles en l’última dècada. A més a més, també ofereixen formació a través de la seua Escola, en la que es pretén proporcionar als alumnes una base sòlida amb la qual afrontar múltiples propostes actorals i creatives amb classes d’expressió dramàtica, arts escèniques, cant o teatre musical o gestual entre d’altres.


En Castellà:

Teatre de la Lluna presenta los actos para conmemorar su 25 aniversario

El Gran Teatre de Xàtiva y la Casa de Cultura acogerán sendas exposiciones, además de la presentación de un libro y el estreno de la obra «Incendis»

Este mediodía se han presentado en el Ayuntamiento de Xàtiva las actividades programadas para el 25 aniversario de Teatre de la Lluna, en una rueda de prensa en la que han estado presentes la concejala de Cultura Raquel Caballaro, la concejala de Gran Teatre Maria Beltrán y el director del grupo teatral Víctor Torres.
Las actividades programadas empezarán el próximo jueves 7 de noviembre en el Gran Teatre de Xàtiva, donde se inaugurará a partir de las 20:30 de la tarde la exposición «Un viaje a la Luna: 25 años de Producciones de Teatre de la Lluna». El día siguiente, viernes 8 de noviembre, se inaugurará otra exposición a las 20:30, esta vez en la Casa de Cultura de Xàtiva, que lleva por título «Un viaje a la Luna: 25 años de Formación con Teatre de la Lluna».

Los actos continuarán el jueves 14 de noviembre a las 20:30 de la tarde, cuando se presentará su web y el libro conmemorativo «Un Viaje a la Luna: 25 años de Teatre de la Lluna». La última cita está programada para el viernes 22 de noviembre a las 22:30 de la noche, con el estreno de la última producción de Teatre de la Lluna, «Incendios», de Wajdi Mouawad.

Además, en los meses previos de este 2019 también se ha realizado por parte de Teatre de la Lluna, la puesta en escena de «La Pasión» o de la Crema de Xàtiva, además de la programación de los XXIII Talleres de Artes Escénicas.

«Teatre de la Lluna fue uno de los galardonados en los últimos Premios 9 de Octubre por su trayectoria profesional y aportación a la cultura y al tejido social de Xàtiva. Estas actividades, que tienen nuestro apoyo, son el colofón de este 25 aniversario», ha manifestado la regidora de Cultura, Raquel Caballero.


Por su parte, la concejala de Gran Teatre Maria Beltrán ha destacado que «el hall del Gran Teatro, donde se colocará la exposición, es un espacio magnífico que hay que explotar en este nuevo ejercicio, que empieza con la muestra de Teatre de la Lluna».


El año 1994, la Asociación Cultural Teatre de la Lluna nació como un proyecto teatral independiente, con el objetivo de difundir y promocionar las Artes Escénicas en Xàtiva, extendiéndolas al resto de la comarca y la provincia. «25 años después nos mantenemos fieles a estos principios en los cuales creemos, que han ido implícitos en cada proyecto que hemos hecho, todos ellos en nuestra lengua, el valenciano»; ha manifestado el director de Teatre de la Lluna Víctor Torres.


«En la exposición del Teatro podremos ver todas las producciones que se han realizado en este cuarto de siglo, con fotografías, carteles y vestuario; mientras que la de la Casa de Cultura contendrá carteles, programas y fotografías de todos los talleres que hemos hecho. Por otro lado, el libro conmemorativo servirá para que la gente pueda reconocer su trabajo con nosotros, y esperamos que vengan todos los actores y actrices que se encuentren repartidos por todo el panorama nacional», ha explicado el director de la asociación cultural, Víctor Torres.


Las entradas para ver la obra «Incedis» el próximo 22 de noviembre estarán disponibles a partir del día 1 de noviembre en la plataforma Instanticket, la Casa de la Juventud o a través de Teatro de la Luna.


La entidad ha producido desde su creación un total de 60 obras tanto propias como con la colaboración otras asociaciones, más de la mitad de ellas en la última década. Además, también ofrecen formación a través de su Escuela, en la que se pretende proporcionar a los alumnos una base sólida con la cual afrontar múltiples propuestas actorales y creativas con clases de expresión dramática, artes escénicas, canto o teatro musical o gestual entre otros.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × cinco =