Suport sindical al pla de reorganització de les brigades del Consorci de Bombers de València

El Consorci de Bombers de València ha assolit un ampli consens al voltant del seu pla de reestructuració de les brigades forestals, després que este document haja rebut el suport de tres dels quatre sindicats majoritaris del Consorci, en la taula de negociació de brigades celebrada el dilluns.

Cal recordar que el pla contempla la reordenació de les brigades que en gener van passar a integrar-se al si del Consorci, després de la dissolució de l’antiga Divalterra, i que ha comportat l’assumpció de 383 brigadistes a més de personal administratiu en el CPBV. El document, realitzat amb criteris tècnics, inclou una reordenació més efectiva i estratègica, conformant una xarxa de bases de brigades  estratègicament distribuïdes en les cinc zones forestals en les que ja opera actualment el Consorci. Així, el 60% de les brigades es situarien en les zones més sensibles d’interfase urbana-forestal i d’alta recurrència d’incendis forestals, mentre que el 40% mantindrien una distribució adequada a la resta del territori.

El document ha rebut l’ampli suport dels sindicats i a més a més, en eixa mateixa taula de negociació s’hi han arreplegat les aportacions que estos han fet al text. Així, s’aprova la creació d’una nova brigada apta amb restriccions a Bétera, es suprimeix del pla la de Puebla de San Miguel, i es substitueix la d’Alpuente per una a Aras de los Olmos.

Cal recordar que durant l’última assemblea del Consorci, celebrada el 13 de juliol, ja es va presentar el pla davant tots els municipis consorciats i cap representant dels grups polítics representats a l’assemblea va realitzar cap intervenció, ni pregunta al respecte.

Esta pròxima reestructuració va acompanyada d’un pla d’inversions, estant previst per part del Consorci la construcció de 18 bases operatives de brigades, l’adquisició de 10 autobombes forestals, i la provisió d’entre 20 i 40 places d’empleat públic per als conductors d’autobomba forestal.

No hay comentarios

Dejar respuesta