SOM BARXETA lamenta la negativa de l’actual equip de govern a negociar un govern local de progrés

La candidatura SOM BARXETA – Acord Municipal, que el passat 28 de maig va aconseguir tres regidors en l’ajuntament per als quatre anys vinents, comunica que les negociacions amb l’actual alcalde, Vicent Mahiques, es troben en punt mort després que aquest s’haja negat a compartir cap de les responsabilitats del govern local.

Els resultats de les eleccions municipals van mostrar clarament un transvasament de vots des d’EUPV, que actualment ostenta l’alcaldia, cap a SOM BARXETA, fins al punt de quedar pràcticament igualats en nombre de vots i amb tres regidors cadascun.  

SOM BARXETA interpreta el pas d’un a tres regidors com un mandat clar del poble perquè es puga configurar un govern progressista compartit entre les dues forces i així ho han fet saber a l’actual alcalde qui ha rebutjat tota proposta d’acord.  

Entre les mesures proposades per SOM BARXETA hi havia la distribució de regidories entre els dos partits així com l’alternança en l’alcaldia, proposant dos anys de govern per cada força política, en la mesura que tenen el mateix nombre de regidors.  

Lluny d’acceptar la proposta ni cap tipus de diàleg, Vicent Mahiques va posar com a condició que els 4 anys de legislatura l’alcaldia siga per a ell així com les regidories d’Urbanisme, Economia, Personal, Cicle Integral de l’Aigua, Medi Ambient i Festes.  

Davant la negativa de l’actual alcalde, SOM BARXETA, ha manifestat no poder acceptar les condicions. El cap de llista de SOM BARXETA, i membre de la comissió negociadora Dàrius Tortosa ha qualificat de «falta de respecte» l’actitud de Mahiques. «Nosaltres hem anat de cara, teníem clar què volíem per al futur de Barxeta i que el poble demanava un canvi, per  la negativa de Vicent Mahiques ha impedit que puguem arribar a cap acord. No podem acordar amb aquell que es nega a construir un projecte compartit per a Barxeta».

En una segona reunió, celebrada el dia 12 de juny, SOM BARXETA li va preguntar a Vicent Mahiques si havia sospesat la possibilitat de fer un pas enrere, atenent els resultats que, des del seu punt de vista, mostraven el descontentament de la ciutadana degut a la gestió dels recursos i necessitats del poble, i deixar que un altre regidor d’EU fora investit alcalde. La seua resposta va ser en negativa a la proposta, argumentant que no només era decisió seua, sinó també dels membres D’EUPV de Barxeta

Els membres de SOM BARXETA han assegurat que, en cas de no canviar res en les pr ximes hores, es veuran obligats a presentar un candidat a l’alcaldia en el ple d’investidura. Per últim, i pel que fa a l’actitud que sosté Vicent Mahiques, SOM BARXETA ha plantejat que es faça a un costat. «Si és incapaç de negociar, que es retire i deixe pas a la gent d’EUPV, que segurament tindran més capacitat negociadora».

No hay comentarios

Dejar respuesta