S’instal·len jocs al jardí del carrer Trobat a Xàtiva

Els nous elements d’entreteniment aposten pels jocs tradicionals de taula i aborden la inclusió social per a aquelles xiquetes i xiquets amb diversitat

També s’han realitzat millores en instal·lacions d’altres parcs i jardins de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva, a través del departament de Parcs i Jardins, ha instal·lat jocs al jardí del carrer Trobat que contemplen les diferents diversitats de les xiquetes i xiquets de la ciutat. Aquests nous elements tenen en compte la inclusió d’aquells infants amb diversitat, trobant-se entre les noves instal·lacions, i entre altres, diversos jocs adaptats a diferents maneres de comunicar-se. A més a més, s’ha apostat per recuperar als carrers jocs tradicionals de taula, allotjant en el parc diverses taules on totes les persones, amb independència de la seua edat, podran jugar al parxís, escacs o dames.

jardi-botigues-xativa2Des de Parcs i Jardins s’ha apostat per aquest model diferent de jocs per al jardí del Casc Antic com a un nou espai inclusiu i dinamitzador, tenint en compte que a la ciutat ja existeixen més de cinquanta parcs amb model tradicional de jocs (gronxadors, tobogans, etc.).

Per altra banda, des de la regidoria de Parcs i Jardins, també s’informa que s’estan duent a terme millores a altres zones verdes de la ciutat, com ara la ficada de tanques al jardí de la plaça de la Bassa per protegir les diferents espècies durant l’ús habitual d’aquesta plaça. Així mateix, als diferents jardins de la ciutat, s’estan duent a terme actuacions de reposicions de plantes i arbrat , així com tasques de poda i manteniment.


En Castellà:

Se instalan juegos en el jardín de la calle Trobat


Los nuevos elementos de entretenimiento apuestan por los juegos tradicionales de mesa y abordan la inclusión social para aquellas niñas y niños con diversidad


También se han realizado mejoras en instalaciones otros parques y jardines de Xàtiva

jardi-la-bassaEl Ayuntamiento de Xàtiva, a través del departamento de Parques y Jardines, ha instalado juegos en el jardín de la calle Trobat que contemplan las diferentes diversidades de las niñas y niños de la ciudad. Estos nuevos elementos tienen en cuenta la inclusión de aquellos niños con diversidad, encontrándose entre las nuevas instalaciones, y entre otras, varios juegos adaptados a diferentes maneras de comunicarse. Además, se ha apostado para recuperar en las calles juegos tradicionales de mesa, alojando en el parque varias mesas donde todas las personas, con independencia de su edad, podrán jugar al parchís, ajedrez o damas.

Desde Parques y Jardines se ha apostado por este modelo diferente de juegos para el jardín del Casco Antiguo como un nuevo espacio inclusivo y dinamizador, teniendo en cuenta que en la ciudad ya existen más de cincuenta parques con modelo tradicional de juegos (columpios, toboganes, etc.).


Por otro lado, desde la concejalía de Parques y Jardines, también se informa que se están llevado a cabo mejoras a otras zonas verdes de la ciudad, como por ejemplo la puesta de vallas en el jardín de la plaza de la Bassa para proteger las diferentes especies durante el uso habitual de esta plaza. Asimismo, en los diferentes jardines de la ciudad, se están llevando a cabo actuaciones de reposiciones de plantas y arbolado, así como tareas de poda y mantenimiento.

No hay comentarios

Dejar respuesta