S’inicien els actes de commemoració del 80 aniversari del bombardeig de l’estació de Xàtiva

INAUGURACIÓ DE TERRABASTALL

S’inicien els actes de commemoració del 80 aniversari del bombardeig de l’estació amb la inauguració d’aquesta mostra col·lectiva d’art

Hui divendres s’inaugura la mostra col·lectiva Terrabastall, 80 anys després del bombardeig, un dels actes programats per l’Ajuntament per tal de commemorar el 80 aniversari del bombardeig de l’estació de Xàtiva. L’exposició arreplega obra de vint-i-huit artistes locals i de la rodalia, com ara Joan Ramos, Àngela Malisheva, Artur Heras, Joan Rubio, Imma Abarca… de diferents edats, formació i estils. Ha estat comissariada pel també artista Miquel Mollà, autor de l’Aixopluc, escultura commemorativa del bombardeig instal·lada en la plaça de l’estació. Segons Mollà, «la mostra pretén aplegar propostes diverses tant pel que fa la tècnica i estil com a la visió d’aquell bàrbar succés i, per això, s’ha buscat artistes vinculats vitalment d’alguna manera a Xàtiva». D’altra banda, Alfred Boluda, regidor de Memòria de l’Ajuntament, ha destacat que «amb aquesta exposició es mostra una interpretació del bombardeig des de les sensacions i les emocions». Així mateix ha volgut donar les gràcies a tots els artistes que, de forma desinteressada, han participat en aquesta mostra.

La inauguració serà a les 19:30 en el hall del Gran Teatre i estarà oberta al llarg de tot el mes de febrer. Es podrà visitar en horari de matí, excepte dissabtes i diumenges, de 10.30 a 13.30 i per les vesprades de 19.00 a 21.00 tota la setmana. S’oferirà, a més, als centres educatius la possibilitat de visitar-la amb reserva de dia i hora pels matins.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez + 10 =