S’inicia el servei de reforç de transport públic entre Xàtiva i València mitjançant l’autobús

El servei, posat en marxa des de la Generalitat Valenciana, comptarà amb una freqüència de nou viatges diaris de dilluns a divendres

La Generalitat Valenciana ha posat en marxa un servei de reforç de transport públic per tal de millorar la connectivitat interurbana i comarcal, i que aquest matí ha realitzat els seus primers recorreguts entre Xàtiva i València.

En la presentació d’aquest nou servei, que ha tingut lloc a l’estació d’autobusos de Xàtiva, han estat presents la Directora General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible Roser Obrer, el subdirector general de Transport José Moltó i l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Este servei de transport públic passa d’una a nou expedicions diàries entre setmana (d’anada i tornada) i la durada del trajecte serà d’uns 70 minuts. L’eixida serà des de l’estació d’autobusos de Xàtiva i a València comptarà amb parades a l’avinguda Ausiàs March, Gran Via Ramón y Cajal i l’Estació d’Autobusos de València.

«Des de la Conselleria pretenem donar una alternativa a l’ús privat del cotxe de totes les persones que van a València a treballar o estudiar, a través del transport públic de viatgers interurbà mitjançant el bus», ha indicat la Directora General Roser Obrer, qui ha reconegut que «el rodalies està tenint algunes deficiències i el Ministeri està treballant per arreglar aquesta situació a la major brevetat possible, però mentrestant donem solucions amb una freqüències elevades per a que la gent tinga alternatives a l’hora d’anar a treballar i tornar a les seues cases d’una manera fiable».

Per la seua part, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha manifestat que «tot el que siga incrementar els serveis de la ciutat, i més en una matèria tan sensible com és la de la mobilitat amb aquest servei complementari de bus, és totalment positiu. Com a conseqüència de la pandèmia l’ús del vehicle privat s’ha disparat i el fet de que per part de la Conselleria s’haja tingut la sensibilitat de posar aquest servei facilitarà l’accés a València de forma molt més segura», i ha afegit que «volem caminar cap a una millor mobilitat, amb la garantia de que els usuaris puguen arribar a temps a les seues destinacions».

No hay comentarios

Dejar respuesta

cuatro × cuatro =