S’incrementen un 53% els premis en metàl·lic dels monuments fallers

Aldavero buscarà el compromís de les comissions per tal que tots els diners que reben de l’Ajuntament es destinen a augmentar els pressupostos dels monuments i potenciar la qualitat


El regidor de Falles i Festes, Pedro Aldavero, ha informat a la Junta Local Fallera i a l’assemblea de presidents de l’increment de la quantia que l’Ajuntament destina als premis en metàl·lic per a les falles de la ciutat. La dotació econòmica per a aquest exercici passa de 8.500 a 13.000 euros, el que suposa un increment del 53% respecte a l’any anterior.

L’objectiu d’aquest increment és potenciar la millora dels monuments de la ciutat. Aldavero ha explicat: “Xàtiva té una assignatura pendent pel que fa a la qualitat dels monuments fallers. Les comissions han avançat molt en temes com el llibre, el teatre o la indumentària, però els monuments, que són l’essència de la festa, no avancen al mateix ritme que altres realitzacions falleres” A més ha afegit: Anem a treballar per millorar la situació i que, a la volta d’uns anys, Xàtiva siga visitada per l’atractiu dels seus monuments fallers”.

marxa-senderista-3-pedroAldavero es va reunir ahir amb els presidents de les falleres a la seu de la Junta Local Fallera. Entre els canvis que preveu el regidor figura que la totalitat dels diners que atorga l’Ajuntament per als premis a les falles vagen destinats a assumptes relacionats amb el monument exclusivament. El regidor vol que aquesta mesura siga plenament efectiva a partir de l’any que ve, encara que en els 13.000 euros d’enguany no s’inclouen premis com ara a la millor presentació o a la millor cavalcada. Aquestes recompenses per a categories que no guarden una relació directa amb el monument es mantindran, però els 4.800 euros de la dotació econòmica d’aquestos altres premis provindrà del pressupost de la Junta Local Fallera.

El regidor també ha anunciat que buscarà el compromís ferm de les comissions per a que tots els diners que reben de l’Ajuntament vagen destinats a augmentar el pressupost dels seus monuments fallers. El regidor es refereix a les ajudes i compensacions que les comissions obtenen per activitats com ara la participació en la cavalcada de reis. A tal efecte, Aldavero estudia l’elaboració i firma d’un conveni entre l’Ajuntament, la Junta Local Fallera i les distintes comissions de la ciutat.

Foto: Junta Local Fallera

No hay comentarios

Dejar respuesta