Segona convocatòria a Xàtiva de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir

Les sol·licituds es poden realitzar des de demà fins al 29 de setembre, i les ajudes podran ser de 2.000 euros més altres 200 per cada persona treballadora

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat hui la segona convocatòria de les ajudes parèntesi del Pla Resistir, amb la qual es destinaran a Xàtiva un total de 509.653,53 euros per a microempreses i persones autònomes que hagen vist afectada la seua activitat com a conseqüència de la pandèmia.

En aquesta segona fase s’han inclòs les societats civils amb personalitat jurídica pròpia i s’han ampliat els sectors econòmics que poden rebre l’ajuda. L’import màxim serà de 2.000 euros per cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores i de 200 euros més per a cada persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020, fins a un màxim de 10.

Pel que fa als requisits, les persones físiques o jurídiques hauran de tindre el seu domicili fiscal a Xàtiva i desenvolupar una activitat econòmica contemplada en la segona fase del Pla Resistir; mentre que les persones autònomes o microempreses hauran d’exercir la seua activitat al terme municipal de Xàtiva i tenir un màxim de 10 persones treballadores.

La sol·licitud per a aconseguir l’ajuda s’ha de presentar necessàriament de forma telemàtica, mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament de Xàtiva. Es pot consultar tota la informació al web municipal i també a la pàgina web reactivemxativa.com, on s’habilitarà un accés directe a la seu electrònica. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el proper 29 de setembre.

«Esperem que aquestes ajudes ens possibiliten una eixida conjunta de la complicada situació econòmica que ens ha provocat la pandèmia, perquè estem segurs de que junts ho anem a aconseguir i junts reactivarem socialment i econòmicament la nostra ciutat», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha indicat que «aquesta segona fase inclou alguns canvis respecte a la primera, com que les societats civils amb personalitat jurídica pròpia puguen sol·licitar les ajudes i l’ampliació del sectors als quals van dirigides. Hem incorporat entre d’altres als sectors del comerç al detall de mobles, joguets, cosmètics, flors, perruqueries o acadèmies de tot tipus».

Aquestes ajudes es destinen a pal·liar les conseqüències de la pandèmia d’altres sectors productius, més altres activitats que es desenvolupen al municipi de Xàtiva i que també van romandre tancades durant l’estat d’alarma o que estan patint l’impacte negatiu de la crisi econòmica i que s’han vist obligades a reduir significativament els seus horaris durant els diferents períodes de confinament o de restriccions que s’han anat adoptant.

Cal tenir en compte que aquelles persones que hagen estat beneficiàries de l’ajuda en la primera convocatòria del Pla Resistir 2021 queden excloses d’aquestes subvencions. D’altra banda, els interessats que van presentar la sol·licitud en la primera convocatòria i no van resultar beneficiaris, podran sol·licitar acollir-se a aquesta segona fase indicant el número de registre i donant per reproduïda la documentació ja aportada, a més d’acompanyar-la de nous documents o justificants en cas de ser necessari.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 + 11 =