S’aprova el I Pla de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

.- Un pla per a la joventut valldalbaidina d’entre 12 i 30 anys amb el qual es pretén fomentar la participació juvenil, la formació, l’emancipació i la promoció d’oci saludable, entre altres objectius.

El passat divendres 28 d’octubre es va aprovar el I Pla de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Aquest pla serà el full de ruta que seguirà el departament de joventut de la Mancomunitat des de l’any 2023 fins al 2027.

Des de la Generalitat Valenciana es defensa la idea de crear polítiques en matèria de joventut per a garantir els drets d’aquest grup social, com a element estratègic de millora social, per tal que les persones joves puguen construir el seu projecte vital.

Aquest document té com a objectiu definir, coordinar i implementar polítiques de joventut amb una sèrie d’objectius definits. El pla es concep com una eina per al disseny i la coordinació de totes les actuacions juvenils, així com per a ordenar els recursos i serveis disponibles en el territori.

El I Pla de Joventut és el resultat d’un estudi exhaustiu fruit de l’anàlisi de la realitat dels 34 pobles que conformen la comarca: Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bocairent, Bufali, Carrícola, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Guadassèquies, Llutxent, Montaverner, Montitxelvo, l’Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, Pinet, la Pobla del Duc, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sempere i Terrateig.

El president de la Mancomunitat, Vicent Gomar destaca que “aquesta eina de treball permet planificar les actuacions en matèria de joventut, basant-se en les necessitats, demandes i opinions de la població jove de la nostra comarca”.

En el pla, s’han traçat les línies a seguir per a la creació i el manteniment de projectes orientats a oferir formació, oci i recursos als joves d’entre 12 i 30 anys per a contribuir amb el seu desenvolupament personal, dins del context normatiu.

El pla estableix 7 principis estratègics: l’empoderament, la inclusió, la igualtat, la proximitat, la transversalitat, la responsabilitat i la participació.

Per a la confecció del pla s’han seguit les recomanacions de la Llei de Joventut que delimita aquest grup social dels 12 als 30 anys, diferenciant-lo biològicament del xiquet i socialment de la persona adulta. La joventut actua com a agent de canvi social, desenvolupament econòmic i progrés, per la qual cosa se li han d’atorgar les eines necessàries perquè espremen tot el seu valor.

Un pla de joventut amb la visió d’aconseguir una joventut activa, empoderada i participativa, capaç d’autogestionar les seues activitats i espais.

Les accions que es duran a terme durant els pròxims anys es divideixen en cinc eixos prioritaris: Joventut i territori; Oci juvenil; Inclusió social i igualtat; Desenvolupament personal juvenil i Participació juvenil.

El I Pla de Joventut de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida es pot consultar a la pàgina web de la Mancomunitat a través del següent enllaç: https://www.valldalbaida.es/noticia-aviso/pla-jove-mancomunitat-municipis-vall-dalbaida

No hay comentarios

Dejar respuesta