Sanitat i Insvacor organitzen un passeig saludable pel Dia Mundial del Cor

La regidoria de Prestacions Sanitàries de Xàtiva ha preparat, en col·laboració amb diverses associacions, un seguit d’activitats per celebrar el Dia Mundial del Cor.
Divendres, a les 9:30, eixirà des de l’Ajuntament el “I Passeig Saludable”, una activitat especialment adreçada a tots els veïns que patisquen algun tipus de cardiopatia. El recorregut serà el mateix que es fa a una de les rutes cardiosalubles que es realitzen des de l’any passat dins de la iniciativa de la Ruta Sana. Eixirà des de l’Ajuntament i s’adreçarà cap a l’hospital Lluís Alcanyís.
Segons la regidora de l’àrea, Cristina Suñer, “a poc a poc estem reactivant esta regidoria que, en definitiva, ha de vetlar per la qualitat de vida dels veïns. Amb marxes, passejades o xarrades el que pretenem és educar en hàbits saludables als xativins”.
La col•laboració entre l’Ajuntament i l’Institut Valencià del Cor (Insvacor) va més enllà. La Regidoria de Prestacions Sanitàries ha signat un conveni amb l’entitat per cedir el pavelló municipal de voleibol per fer rehabilitació cardíaca. A canvi INSVACOR organitzarà xarrades i activitats adreçades a fomenter hàbits saludables.
Per la vesprada, l’Associació Manos y Vida Xàtiva impartirà 2 tallers de primers auxilis a la casa de la cultura. La iniciativa és gratuïta però té una finalitat solidària per això l’associació recollirà donatius per finançar les seues activitats de primers auxilis en centres de primària i secundària. Per a participar cal inscriure’s enviant un correu a manosyvidaxativa@gmail.com.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 − catorce =