Rotary Club Xàtiva homenatja tres destacats xativins en la seua Gala “Famosos de La Costera”


.- L’esportista d’elit Paula García, l’investigador José Jaime Baldoví i l’empresari Paco Pallás reben el reconeixement del Club per les seues trajectòries professionals

L’hotel Montsant de Xàtiva es va vestir de llarg el dissabte 18 de febrer per a la celebració de la gala «Famosos de La Costera» organitzada per Rotary Club Xàtiva amb l’objectiu de reconéixer a destacats xativins que gràcies a les seues brillants carreres professionals porten el nom de Xàtiva i de la comarca més enllà de les nostres fronteres.
Una distinció amb la qual, segons Pepa Esparza, Presidenta de Rotary Club Xàtiva, s’ha volgut premiar l’esforç i la dedicació d’aquests xativins, ja no sols en les seues diferents disciplines i àmbits de treball, sinó també per la labor social que a través d’ells realitzen en benefici de la societat.
Tal és el cas de Francisco Pallás, reconegut empresari, fet a si mateix, que va començar la seua trajectòria professional a peu de camp en la seua més primerenca joventut i que hui dia és un dels empresaris més destacats, volguts i respectats a Xàtiva i la seua comarca, amb un ampli ventall de negocis que van des de la producció citrícola fins al sector de l’oci i el joc, la construcció o el sector immobiliari.
Així mateix, a més de la seua faceta empresarial, s’ha volgut destacar la figura de Paco Pallás com un gran mecenes de la cultura, les festes populars i l’esport a Xàtiva i la comarca, gràcies a la seua important contribució a l’hora de secundar i finançar projectes en aquests àmbits. A més, és membre de Rotary Club Xàtiva des de fa més de vint anys, on ha ostentant el càrrec de President en dues ocasions.


D’altra banda, la guardonada més jove de la nit va ser l’esportista d’alt nivell Paula García Boix. Xativina de bressol, aquesta jove de 19 anys, membre del Club Taekwondo Xàtiva en la seua modalitat de Gimnàstica Aeròbica i integrant de l’equip nacional des de l’any 2018, ha disputat un gran nombre de campionats a nivell autonòmic, nacional i internacional aconseguint grans assoliments.
En aquest sentit, des de l’any 2013, Paula García s’ha proclamat set vegades campiona d’Espanya tant en categoria individual com de grups, ha sigut subcampiona d’Espanya en categoria individual i de trios en dues ocasions i ha obtingut dues medalles de bronze en aqueixes mateixes categories.
A nivell autonòmic compta també amb un ampli palmarés de premis, ja que ha sigut campiona autonòmica en huit ocasions, subcampiona en altres dues i ha aconseguit també dues medalles de bronze.


A nivell internacional ha disputat dos campionats europeus i altres dos campionats mundials i acaba de ser convocada per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica per a competir en la Copa del Món d’Aeròbic que se celebrarà del 23 al 26 de març a Portugal.
Actualment, compagina els seus entrenaments d’alt nivell amb els estudis de Fisioteràpia a la Universitat de València, amb unes excel·lents qualificacions.
Un altre dels reconeixements de la nit va ser per a José Jaime Baldoví Jachán, un brillant investigador nascut a Xàtiva en 1986, i que l’any passat va ser portada de molts periòdics valencians en haver aconseguit la subvenció més competitiva del Consell Europeu d’Investigació, dotada amb un milió i mig d’euros, per a finançar la seua pròpia investigació.

Cal destacar que actualment José Jaime Baldoví és un investigador distingit del Pla Gen-T de la Generalitat Valenciana en l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, on lidera un grup d’investigació basat en el disseny i modelització de nous materials bidimensionals intel·ligents.
Sens dubte, es tracta d’un reconeixement important per a un jove investigador amb una trajectòria curricular i professional impressionant, que li han permés estudiar en universitats tan prestigioses com la de Cambridge o l’Institut Max Planck d’Hamburg, escriure més de 55 articles científics en revistes internacionals o impartir ponències i seminaris de llarg a llarg del món. No en va, el que pot dir-se que és el nostre xativí més internacional, ha visitat 54 països en cinc continents i parla amb fluïdesa sis idiomes.

No hay comentarios

Dejar respuesta