Roger Cerdà presenta els concerts de la Murta per a les nits de la Fira de Xàtiva

L’alcalde de la ciutat Roger Cerdà, iel tècnic de Cultura, Juli Verger, presentaven ahir la programació de l’espai escènic de la Muta per a les nits de Fira. Cerdà s’ha mostrat il·lusionat amb l’edició d’enguany de la Fira d’Agost, ja que, segons l’alcalde, “hem dut a terme un canvi molt important en la vessant comercial, després d’haver consolidat els nous espais escènics”.

roger-rueda-de-prensa-diaridigital.esEl primer edil ha explicat que “començàrem a treballar molt prompte en les contractacions d’espectacles per al Camp Murta, allà pels mesos d’octubre i novembre. Això ens ha possibilitat estalvis econòmics i poder triar els grups que volíem, com ara Txarango, que en tota la Comunitat Valenciana només actuarà en Xàtiva i València”.

L’alcalde ha destacat l’espectacle escollit per a la cloenda, “Music has no limits”, al qual ha qualificat com a “impactant”. Cerdà espera que “la programació agrade a tot el món. Estem treballant molt per promocionar turísticament la Fira d’Agost, la més antiga de la Comunitat Valenciana”.

juli-vercher-diaridigital.esSeguint la línia iniciada en aquesta legislatura, l’espectacle de la inauguració tindrà color local. Concretament, el dia 14 d’agost, es representarà una nova versió escènica reduïda de la cantata “Ibn Yubair de Medina Xateba. 800 aniversari”, obra dels xativins Miquel Juan i Vicent Soriano.

Enguany, es compliran 800 anys de la mort del viatger i poeta Ibn Yubair, un personatge imprescindible per a entendre l’empremta de la cultura àrab a la nostra ciutat. Per això s’ha preparat una adaptació d’aquest espectacle estrenat en 2003, sota la direcció artística general de Kike Llorca, amb una producció creada expressament per a la inauguració. Amb una duració aproximada de 45 minuts, la cantata comptarà amb narrador, tenor, soprano, coral, orquestra, comparses de moros, fanfàrries, cavalls, percussió, dolçaines, etcètera, repartits per tot l’espai de la Murta. En total, 120 persones damunt de l’escenari, en continu moviment.

Per al dia 15 d’agost està programada l’actuació de la televisiva Chenoa, amb la seua gira “Soy humana”. Aquest concert és gratuït. El dia 16 d’agost, és el reservat per al tradicional sopar dels jubilats, amb orquestra.

El dia 17 d’agost, és la nit dedicada al públic més jove, amb les actuacions de Txarango, Aspencat i Tremenda Jauría. Les entrades per a la Nit Jove costen 10 euros anticipada i 15 euros en taquilla. Es poden adquirir a través de la plataforma Noikumi.

El dia 18 d’agost, el camp murta s’omplirà amb les millors bandes sonores de la història del cinema, amb el concert simfònic, de la Universal Symphony Orchestra, dirigida per José Colomina.

El plat fort de la setmana arriba el dia 19 d’agost, amb el concert semifinal “Sona la Dipu” i l’actuació com a grup convidat de Love of Lesbian. Actualment Love of Lesbian és considerada com una de les bandes més respectades del panorama musical espanyol. El seu últim disc “El poeta Halley” va ser disc d’or després de vendre més de 20.000 còpies. Els tiquets es poden adquirir en el portal Entradasatualcance.com i en oficines de Correus.

Finalment, el dia 20 d’agost, com a fi de festa de la cloenda de la fira d’agost, la Murta albergarà l’espectacle “Music has no limits”, un viatge pels grans èxits de la història de la música, a càrrec de la companyia internacional del mateix nom. Creat al voltant del concepte “la playlist de la teua vida”, l’espectacle fon hits d’estrelles com Michael Jackson, U2, David Guetta, Lady Gaga, Adele, Queen, Avicii, Guns N’Roses, Bruno Mars, The Police, entre els quals es passegen clàssics com Giacomo Puccini.

No hay comentarios

Dejar respuesta

seis + 11 =