Roger Cerdà revalida la vara de comandament al capdavant de l’Ajuntament de Xàtiva

Un acte multitudinari carregat d’expectació, il·lusió i emoció

L’Ajuntament de Xàtiva, va celebrar ahir dissabte a les 12 hores, el ple de presa de possessió de la nova corporació municipal.

IMG_8226L’acte solemne ha començat amb la lectura de la normativa per part del secretari municipal, Rafael Pérez al que ha seguit la constitució de la Mesa d’Edat, formada per Jose Vicente Benavent, del PSPV-PSOE, com a regidor de major edat, i per Hector Cuenca, de Xàtiva Unida, com a membre més jove del nou consistori. A continuació s’ha donat pas a la jura o promesa del càrrec dels 21 edils del nou consistori, que ho han fet en valencià o en castellà i que han seguit la fórmula tradicional encara que alguns edils, han apuntat afegitons sobre com serà el seu treball per la ciutat i els ciutadans.

A continuació Miquel Lorente, Juan Giner i Maria José Pla, s’han postulat també per a l’alcaldia, els edils de cada partit han votat a mà alçada al seu candidat, Roger Cerdà ha sigut proclamat per majoria simple, com a candidat de la força més votada, el PSPV, amb deu regidors sobre vint-i-un.

IMG_8603Cerdà afronta el seu segon mandat amb majoria simple (a solo un regidor de la majoria absoluta) haurà d’explorar acords puntuals amb la resta de forces. Conscient d’això, l’alcalde ha demanat a l’oposició «responsabilitat» i «màxim respecte per la institució democràtica» per a «generar un marc de diàleg i debat constructiu en benefici de la ciutadania» on, al seu judici, «ha de prevaldre la capacitat d’arribar a acords, anteposant els interessos de la ciutadania»,»La meua obstinació és que Xàtiva cresca sense deixar a ningú arrere», ha manifestat el munícipe, abans de repassar els principals «reptes» i projecte que centraran la gestió durant els pròxims anys i que, segons aquest, «canviaran la ciutat» i milloraran els serveis públics a través de «una forta injecció en els capítols d’inversió».

IMG_8695Per part seua, el candidat de Ciutadans (Cs), Juan Giner, ha posat en quarentena l’acceptació de competències de govern del PSPV fins que «es tinga clara la funció de la nostra comesa, des de la nostra independència i sense signar un xec en blanc». No obstant això, Giner ha tendit la mà a l’alcalde per a «aconseguir un ajuntament estable i lleial» durant els pròxims quatre anys, amb l’objectiu de «col·locar a Xàtiva on es mereix» i ha assegurat que treballarà «per a posar en valor una Xàtiva emprenedora».

S’han incrementat el nombre de seients del saló de plens i s’han habilitat diversos espais a la Casa de la Ciutat per a poder seguir l’acte. Una de les dependències de què s’ha disposat és la sala de comissions, contigua al saló de plens, on havien cadires per al públic i una pantalla de televisió.

[g-gallery gid=»51624″]


En Castellà:

Un acto multitudinario cargado de expectación, ilusión y emoción

El Ayuntamiento de Xàtiva, celebró ayer sábado a las 12 horas, el pleno de toma de posesión de la nueva corporación municipal.

El acto solemne ha empezado con la lectura de la normativa por parte del secretario municipal, Rafael Pérez a lo que ha seguido la constitución de la Mesa de Edad, formada por Jose Vicente Benavent, del PSPV-PSOE, como concejal de mayor edad, y por Hector Cuenca, de Xàtiva Unida, como miembro más joven del nuevo consistorio. A continuación se ha dado paso a la jura o promesa del cargo de los 21 ediles del nuevo consistorio, que lo han hecho en valenciano o en castellano y que han seguido la fórmula tradicional aunque algunos ediles, han apuntado coletillas sobre cómo será su trabajo por la ciudad y los ciudadanos.

A continuación Miquel Lorente, Juan Giner y Maria José Pla, se han postulado también para la alcaldía, pero los ediles de cada partido han votado a mano alzada a su candidato, Roger Cerdà  ha sido proclamado por mayoría simple, como candidato de la fuerza más votada, el PSPV, con diez concejales sobre veintiuno.

Cerdà afronta su segundo mandato con un ejecutivo en minoría (a solo un concejal de la mayoría absoluta) que deberá explorar acuerdos puntuales con el resto de fuerzas. Consciente de ello, el alcalde ha pedido a la oposición «responsabilidad» y «máximo respeto por la institución democrática» para «generar un marco de diálogo y debate constructivo en beneficio de la ciudadanía» donde, a su juicio, «ha de primar la capacidad de llegar a acuerdos, anteponiendo los intereses de la ciudadanía»,»Mi empeño es que Xàtiva crezca sin dejar a nadie atrás», ha manifestado el munícipe, antes de repasar los principales «retos» y proyecto que centrarán la gestión durante los próximos años y que, según éste, «cambiarán la ciudad» y mejorarán los servicios públicos a través de «una fuerte inyección en los capítulos de inversión».

Por su parte, el candidato de Ciudadanos (Cs), Juan Giner, ha puesto en cuarentena la aceptación de competencias de gobierno del PSPV hasta que «se tenga clara la función de nuestro cometido, desde nuestra independencia y sin firmar un cheque en blanco». Sin embargo, Giner ha tendido la mano al alcalde para «conseguir un ayuntamiento estable y leal» durante los próximos cuatro años, con el objetivo de «colocar a Xàtiva donde se merece» y ha asegurado que trabajará «para poner en valor una Xàtiva emprendedora».

Se han incrementado el número de asientos del salón de plenos y se han habilitado diversos espacios en la Casa de la Ciutat para poder seguir el acto. Una de las dependencias de que se ha dispuesto es la sala de comisiones, contigua al salón de plenos, donde habían sillas para el público y una pantalla de televisión.

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 − cinco =