Roger Cerdà: «La Fira d’enguany passarà a la història de Xàtiva»

El camp de la Murta va acollir en la nit d’ahir acte d’inauguració de la Fira d’Agost de Xàtiva 2021

L’acte va començar amb l’actuació de la xativina Lucía Molina acompanyada a la guitarra amb Dani Rovira. Lucía i Dani han presentat un tema dedicat a Xàtiva. Acte seguit, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va tindre paraules, al públic assistent: «Aquesta nit escenifiquem un enyorat retrobament amb la nostra Fira d’Agost. Serà aquesta una edició amb un format atípic. Una edició que passarà a la història de Xàtiva després de què l’any passat haguérem de prendre la difícil decisió de suspendre la nostra festa gran com a conseqüència de la pandèmia».

«Però enguany, com a una mostra d’avanç en la lluita contra aquesta pandèmia, torna la Fira d’Agost de Xàtiva. No serà la Fira a què totes i tots estem habituats, sinó que serà una edició marcada per les mesures de seguretat sanitària en cadascun dels espais escènics que hem habilitat per al desenvolupament del programa d’actes».

A més, el primer edil es va referir a la pandemia: » Durant aquest any i mig, la nostra societat s’ha enfrontat a una dura batalla per la nostra salut. En la memòria tenim sempre presents a aquells que van quedar en el camí, així com el sacrifici abnegat de tantes persones pel bé comú de les seues veïnes i veïns.

Des de les mostres de solidaritat dels primers dies, a les ajudes per a la reactivació econòmica, junts vam començar aquesta lluita i junts estem vencent a la pandèmia». erir a la Fira: «Amb el màxim control que ens permet la legislació i amb la màxima precaució, hem volgut mantenir viva la flama de la nostra estimada Fira d’Agost, conscients de que la seguretat sanitària ha de primar en aquests moments, modelant forçosament qualsevol manifestació de caràcter públic.  Per això, enguany no veurem la gentada envaint l’Albereda o la Fira del Bestiar.

La fira comercial sectoritzada, les atraccions, la carrera de motos i tants altres actes hauran d’esperar millors temps. Però serà una edició que ens permetrà reprendre la celebració de la Fira més antiga de la Comunitat Valenciana. La Fira d’Agost de Xàtiva, la nostra estimada festa gran, tornarà a lluir amb tot l’esplendor emanat de la noblesa del seu origen, com a la Fira amb més història de les que es celebren al territori valencià». 

Després del parlament institucional es representarà l’espectacle Sylphes a carrec de AERIAL STRADA, una obra combinada de dansa i dansa aèria. Un espectacle on l’acrobàcia, la música en directe i la imatge amb el fil conductor de «Les quatre estacions» de Vivaldi és capaç de generar moments d’una plasticitat i bellesa sorprenents.

És la història de les sílfides (els esperits femenins protectors de l’element aire). S’encén en el cel nocturn un requadre de cel diürn. És una finestra cap al país de les Sílfides.

Els esperits de l’aire viatgen amb la lluna per a canviar les estacions de l’any. El trist cant d’una nympha les atrau. Quan les sylphes toquen la terra perden la seua condició etèria. La lluna les abandona. El recorregut per les quatre estacions de Vivaldi serà la màgia que els retorne l’equilibri guaridor.

1 Comentario

  1. Me ha gustado mucho debido a la situcion en que nos encontramos y la inexistencia en lo cultural de la música ,me hizo recordar a mi juventud y fue emotivo
    Gracias

Dejar respuesta