Roger Cerdà es reuneix amb la consellera Ana Barceló a València

La passada setmana, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà es va reunir amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, amb la finalitat de reprendre les gestions per a la construcció del nou centre de Salut Xàtiva II, contemplat en el pla funcional de la Conselleria. La reunió, celebrada al despatx de la consellera, es produeix després d’haver-se conformat els governs autonòmic i municipal. L’alcalde va aconseguir el compromís de la consellera d’incorporar el crèdit suficient per a la redacció del projecte del nou edifici en el proper exercici.

A hores d’ara, l’Ajuntament treballa en la modificació de la qualificació urbanística del solar on es construirà el centre de salut, pas previ per a la cessió d’uns terrenys que ja han estat sol·licitats per la Conselleria, mitjançant un escrit de la seua Direcció General d’Eficiència i Règim Econòmic.

El programa funcional del nou centre de salut Xàtiva II, elaborat per la Conselleria, preveu un edifici de dues plantes, amb 8 consultes de medicina de família, 8 consultes d’Infermeria , una sala polivalent per a la realització d’electrocardiogrames, retinografies, etc, sales d’espera, àrea d’urgències, clínica i atenció a tractaments, sala d’extraccions, àrea de fisioteràpia, una sala multiusos per a xerrades, reunions o tallers, sala d’estar equipada amb cuina office per a personal, vestuaris, banys i diferents magatzems.

El programa funcional és un informe que es considera com una primera aproximació per a la distribució dels espais arquitectònics i, al seu torn, fa una previsió de les necessitats de personal adequat per a una correcta assistència sanitària. Atenent a la població que es pretén assignar al nou centre sanitari Xàtiva II, la qual ascendeix a un total aproximat d’11.000 persones, la dotació de recursos humans adequada, segons el criteri de conselleria, seria de 7 metges de família, 7 infermers, 4 auxiliars d’infermeria, 3 auxiliars administratius, 3 zeladors, 1 infermer gestor de casos comunitaris, 1 fisioterapeuta i 1 tècnic en cures auxiliars d’infermeria.

En el transcurs de la reunió, es varen abordar altres assumptes, com ara la cessió dels terrenys adquirits per a la construcció de l’ampliació de l’aparcament de l’hospital Lluís Alcanyís o la reforma integral del consultori de la Seu, obra subvencionada amb 100.000 euros per la Generalitat, als quals l’Ajuntament haurà d’aportar la quantitat restant fins a cobrir el pressupost de 307.000 euros amb què compta l’actuació.

No hay comentarios

Dejar respuesta