Roger Cerdà: «aquesta és una llista de persones honrades que van a deixar-se la pell per Xàtiva»

El públic ompli el pati de la Casa de Cultura per conèixer els candidats i candidates socialistes al govern de la ciutat

Xàtiva, 30 d’abril de 2023.- Més de tres-centes cinquanta persones acompanyaren ahir de vesprada a Roger Cerdà en l’acte de presentació de la candidatura socialista a les eleccions municipals, que va tindre lloc al pati de la Casa de Cultura. Només uns minuts després de les huit de la vesprada, amb tot el pati de butaques complet i gent plantada per darrere, s’iniciava una acte brillantment conduït per Raquel Ferrero, on van participar els 24 integrants de la llista dels socialistes xativins i on intervingueren el secretari d’organització del PSPV-PSOE, José Muñoz i la secretària general local Xelo Angulo, a més del candidat a l’alcaldia i actual alcalde, Roger Cerdà.

Després de presentar una per una a les dones i homes que conformen la candidatura, la presentadora va cedir el torn de paraula a Xelo Angulo qui va demanar el vot per al PSPV-PSOE «per evitar tornar a un passat de corrupció que no volem». Per la seua banda, Muñoz va traçar un paral·lelisme entre la trajectòria dels socialistes al front de l’Ajuntament i de la Generalitat Valenciana, afirmant que «la gent ha de decidir si vol més Gürtel o més Volkswagen».

La intervenció central de l’acte corregué a càrrec de Roger Cerdà, qui va iniciar el discurs recordant el principi de l’actual etapa socialista a l’Ajuntament en 2015, i com van haver de fer front al greu deute econòmic i reputacional amb què es van trobar. Cerdà va afirmar que el sanejament econòmic va ser prioritari, perquè l’endeutament de més del 100% del pressupost municipal impedia el desplegament de les polítiques i les inversions necessàries per a transformar la ciutat.

Segons Cerdà, en la segona legislatura, malgrat haver hagut de fer front a la pandèmia, es consolidaren les grans inversions com la recuperació de Santa Clara per al Centre Raimon i per al nou Palau de Justícia i projectes com els bons de comerç, «que han vingut per a quedar-se», en paraules de l’alcalde, «ja que el comerç és el cor de l’economia de Xàtiva i el necessitem viu».

Roger Cerdà va dir que la candidatura dels socialistes xativins és «una llista de gent jove i de gent amb més experiència; persones honrades, honestes i treballadores, que van a deixar-se la pell per Xàtiva, com se l’han deixada els regidors i regidores actuals durant la pandèmia».

Finalment, l’alcalde va avançar algunes de les propostes socialistes que es coneixeran al llarg de la campanya electoral. Propostes com ara, la construcció d’una nova residència per a persones majors en uns terrenys dotacionals del sector Pereres, i que segons Cerdà «ja hem iniciat l’expedient administratiu per a la seua construcció, perquè les persones majors de Xàtiva necessiten una residència moderna, accessible i que complisca amb totes les garanties d’una prestació de qualitat».

També es va referir a la construcció del centre de salut Dra Cecília Sanz, per a la qual ja s’han cedit els terrenys a Conselleria, o a l’ampliació de l’hospital Lluís Alcanyís, amb una dotació pressupostària de 15 milions d’euros en els pressupostos de la Generalitat Valenciana.

Entre altres avanços del programa electoral, Cerdà va esmentar la creació d’un hotel escola a l’Hotel Murta, «on es podran estudiar totes les especialitats de formació professional del ram, i que alhora funcionarà com a establiment hostaler, un projecte pioner en el qual ja estem treballant i que serà el primer hotel escola de la Comunitat Valenciana».

Durant l’acte es va donar a conèixer una il·lustració de Roger Cerdà duta a terme per l’artista gràfic xativí Cesc Roca. La presentació de la candidatura va comptar amb intèrpret de llengua de signes i va ser amenitzada pel grup musical Trio Triat.

CANDIDATURA DEL PSPV-PSOE XÀTIVA:

1- Roger Cerdà Boluda.

2- Xelo Angulo Luna.

3- Ignacio Reig Sanchis.

4- Raquel Caballero Pastor.

5- Lena Baraza Lorente.

6- María Beltrán Ferrero.

7- Vicent Lluch Montaner.

8- Pedro Aldavero López.

9- Mari Carmen Jachán Sánchez.

10- Rafael Penadés Pla.

11- José Vicente Benavent Cervera.

12- Reme Sinisterra Cariñena.

13- Ricardo Martínez Navarro.

14- Neus Calatayud Genís.

15- Jordi Mengual Puchol.

16- Yaiza Diego Yusta.

17- Francisco de los Santos.

18- Teresa Martí Estornell.

19- José Climent Climent.

20- María Terol Albert.

21- Vicent Torregrosa Barberà.

Suplente 1: Inma Soler Macías.

Suplente 2: José Giménez Rivas.

Suplente 3: Laura Fenollar Sanchis.

No hay comentarios

Dejar respuesta