Reis Gallego presenta a Ontinyent el llibre “Música popular i feminisme, estratègia per al canvi”

La Directora General d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació i experta en feminisme Reis Gallego Perales presentarà a Ontinyent aquest dimecres el llibre “Música popular i feminisme, estratègia per al canvi”, en una jornada on també visitarà el CEIP La Solana per conèixer dos projectes innovadors desenvolupats al centre. La presentació del llibre forma part de les activitats organitzades per la regidoria d’Igualtat dins la programació de “Dones en la Música”, per la qual La Fira de Novembre d’Ontinyent promourà la música interpretada per dones, amb la participació de 7 vocalistes femenines junt a la zona dedicada a la gastronomia.

El llibre, editat per “Riurau Editors” dins la col·lecció “Demos”, té el punt de partida amb la segona onada del feminisme i l’aparició dels primers grups de punk dels 70 i 80 fins a hui, on, segons exposa l’autora, “diverses generacions de dones músiques, que creien viure en igualtat, s’han adonat que tant l’accés a l’escena musical com a qualsevol lloc en la indústria musical actual es dóna de manera asimètrica”. El llibre serà presentat a partir de les 19:00 hores a la Biblioteca de Sant Josep, en un acte que comptarà amb la introducció de la regidoria d’Igualtat, Natàlia Enguix.

Visita als projectes innovadors del CEIP La Solana

Abans de la presentació del llibre, la Directora General d’Innovació Educativa visitarà el CEIP La Solana, per tal de conèixer més de prop dos dels projectes innovadors que es desenvolupen al centre. El primer és el titolat “La inclusió educativa a les aules ordinàries com a mesura durant la pandèmia de la Covid-19”, un dels 15 projectes educatius participants a la V Setmana Pedagògica d’Ontinyent, celebrada el passat mes de juny, i que seran recollits en un llibre coordinat des del Departament Municipal d’Educació per posar en valor l’esforç de les comunitats educatives locals per avançar en renovacions pedagògiques front a la pandèmia. El segon és un projecte d’Arts Escèniques en l’Educació que subvenciona la Direcció General d’Innovació Educativa al centre.

La visita al centre tindrà lloc a partir de les 17:30 hores i en ella la Directora General estarà acompanyada pel regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell. Posteriorment, tots dos donaran a conèxer la subvenció de la Direcció General per al curs 2021/2022 referent a les activitats extraescolars que es desenvolupen durant el curs als centres educatius locals, articulada a través d’una proposta presentada per la regidoria d’Educació amb la col·laboració de les AMPES.

No hay comentarios

Dejar respuesta