Récord de participants en la ruta de Lloc Nou organizada pel Centre Ocupacional la Costera

875 senderistes participen en la ruta organitzada pel centre de Xàtiva.


Ahir dimecres dia 8, el centre ocupacional i la coordinadora de centres ocupacionals (COPAVA) aconseguiren reunir a un total de 875 persones en una ruta que tenia en el seu trajecte mes llarg al voltant de 7400 metres.

Una altra ruta de 3.5 km i una tercera urbana completaven el ventall de rutes que oferia l’organització per a tots els nivells. La finalitat no era altra que totes les persones, en funció de les seues capacitats, tingueren opció de participar en alguna de les rutes i gaudir d’un dia conjunt amb la resta de companys d’altres centres i dels paisatges que una comarca com la Costera ofereix.

ruta-senderista-aspromivise2-diaridigital.esD’aquesta manera cadascú dels participants en la ruta optà per una ruta més llarga o més curta, però tots aconseguiren donar-li un caràcter festiu i en certa manera reivindicatiu a l’activitat. Festiu per poder-se juntar tots junts en una activitat com aquesta i reivindicatiu per donar a conèixer que les persones amb diversitat funcional també són un col·lectiu actiu i que tenen molta capacitat per fer motles coses, i una d’elles una ruta per a 875 persones per un paratge que anava des de Lloc Nou d’En Fenollet fins al Genovés.

Centres de València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Godella, Carcaixent, Villar del Arzobispo, La Torre, Xirivella, Torrent, Manises…. participaren en aquesta ruta… per ser un total de 40 centres de tota la província de València.

ruta-senderista-aspromivise3-diaridigital.esUna vegada acabada la ruta, tots els participants dinaren junts pels carrers de Lloc Nou i d’aquesta manera acabar una jornada en el que la matereologia ha acompanyat i ha propiciat el que tots els participants gaudiren d’un entorn privilegiat.
Des del centre es volia agrair a tots els que ajudaren a portar a terme aquesta iniciativa, sobretot als alumnes del IES Dr Simarro que en la figura de la seua Vicedirectora Ana Alpiste i de Magda han ajudat als usuaris del CO La Costera per poder realitzar tots els quilòmetres.

Al Col·legi de Lloc Nou per la seua implicació des del primer moment i per donar-li un caràcter inclusiu a l’activitat. Veure com alumnes de primària participen d’aquestes rutes és un plus per a una iniciativa ja de per si important. “Amb gent com Ana, Magda, Jose, Antoni, Jesus, Marina, Rocio, Sergi i els alumnes es fàcil proposar rutes com aquestes. Gràcies a gent com ells i tots els voluntaris de la ruta nosaltres com a centre podem fer aquestes coses, i per suposat als ciclistes que en tot moment controlaren tot el trajecte de la ruta. Com a centre estem satisfets del resultat de l’activitat i de la resposta de l’Ajuntament de Lloc Nou d’En Fenollet i del Genovés que en tot moment s’han mostrat predispostos per a qualsevol cosa”, comentava Emma Ferri, una de les monitores que ha estat al capdavant en l’organització de la mateixa.

Aquesta és la primera de tres rutes que la Coordinadora organitza al llarg del curs, la propera serà a Tavernes de la Valldigna i la tercera a la comarca de l’Horta Nord.

No hay comentarios

Dejar respuesta

tres + 19 =