Recomanen ajornar la plantà de les falles a demà com a mesura de seguretat

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana ajornar la plantà dels monuments fallers fins a la vesprada de demà dimarts 14 de març com a mesura de seguretat davant el temporal de vent i pluja persistent (en forma de neu a l’interior) que està previst es registre en les pròximes hores a la Comunitat Valenciana.

Aquestes recomanacions s’efectuen atenent al nou butlletí d’avís especial per fenòmens adversos emès al migdia d’ahir per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en el qual alerta de fortes pluges que poden aconseguir fins als 100 l/m2 en 12 hores en tota la província de València i zona litoral nord d’Alacant, coincidents amb vents de component Nord-est que poden aconseguir ratxes màximes de 90 Km/h.

En base també al butlletí de AEMET, el Centre de Coordinació d’Emergències va establir, des de les 12.30 hores d’ahir, preemergència nivell taronja per pluges a Alacant (litoral nord) i València; per vents nivell Taronja a Alacant (litoral nord i interior) i València (interior sud i litoral sud); i per nevades nivell Taronja a Castelló (interior nord). També s’ha decretat la Preemergència per fenòmens costaners a València (litoral nord i litoral sud) i Alacant (litoral nord).

Després de confirmar-se les previsions realitzades, el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha insistit en la necessitat de «extremar les mesures de seguretat en guies, amarres, peces, carpes, escenaris o qualsevol altre element que puga veure’s afectat pel vent i la pluja per a impedir qualsevol contratemps associat a la seua utilització i establiment».

José María Ángel ha reiterat que des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s’insisteix en la conveniència de «mantenir-se atents a qualsevol altre avís o butlletí d’informació especial».

D’altra banda, La Diputació de València ha decidit posposar a dimecres la tradicional recepció del President a les comissions falleres, prevista per a aquest dimarts.

L’acte, al qual està previst que acudisquen les més de 1.500 falleres majors de la capital i de les comarques valencianes, servirá per a celebrar la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Les comissions falleres rebran un banderí commemoratiu i una ajuda de 250 euros per a organitzar actes commemoratius del guardó.

No hay comentarios

Dejar respuesta