Raquel Langa rebrà el XVI premi Xateba per la Igualtat

Reunida la Junta de Xateba, passat divendres, va acordar per unanimitat atorgar el XIV Premi Xateba per la Igualtat a Raquel Langa.

Segons argumenten, “l’origen, evolució i el que significa a hores d’ara, l’Escola de Danses de Xàtiva, està vinculat a Raquel Langa, la seua Directora. Perquè ha estat uns dels pilars fonamentals del que hui és l’Escola de Danses de Xàtiva, que inicià el seu camí a les acaballes de l’estiu de 1978, quan un grapat no massa nombrós de persones interessades per la cultura del seu poble, per les tradicions de la seva terra i per la voluntat de mantenir vius els balls més arrelats a la comarca de La Costera, posen en marxa aquesta iniciativa cultural que pel temps acabaria sent referent dels balls i cants populars arreu la geografia valenciana”.

Així mateix, destaquen que “tot aquest treball de Raquel Langa, l’ha desenvolupat des del voluntarisme i des del seu compromís per la dansa i el seu aprenentatge, formant part de la manifestació cultural de Xàtiva en nombrosos actes i festivitats. Per la inclusió de les dones en aquesta activitat com a forma d’apoderament individual i col·lectiu. Les danses, el ball i la interacció grupal són un espai d’oportunitats per a l’enriquiment i superació personal. Un treball vers la igualtat des de la pràctica. Finalment, des de Xateba apunten que “el seu llegat està sent assumit per les noves generacions, com a forma de garantir la seua pervivència, a través de l’escola de danses de Xàtiva”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

19 + dos =