«Puertas abiertas» amb Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali el diumenge al Gran Teatre de Xàtiva

Cayetana Guillén Cuervo aplega aquest diumenge al Gran Teatre de Xàtiva amb l’obra «Puertas Abiertas», que s’iniciarà a les 19:30 hores.


Aquesta obra compta amb Cayetana Guillén Corb i Ayoub El Hilali en el seu elenc actoral. A més, Abel Folk dirigeix aquesta obra, escrita per la periodista Emma Riverola. Com el seu nom pot indicar, es parla del terrorisme islamista, des d’un vessant que debat sobre la violència, els prejudicis i la por.

Aquesta funció és una coproducció de Hold-Principal (Faig Produccions), Teatre Romea, ICEC i Teatro Español; i la història té lloc a París, durant els atemptats del 2015. París està immersa en el caos. Diverses bombes han esclatat provocant desenes de morts. La ciutat està voltada. Els carrers, tallades. El transport públic no funciona. Davant el col·lapse, veïns del centre de la ciutat conviden a les seues cases als quals s’han quedat atrapats. Julie (Cayetana Guillén Corb) també ofereix el seu apartament. Quan obri la porta, es troba amb un jove (Ayoub El Hilali) que l’enfronta als seus prejudicis. Què ocorre quan el temor s’obri pas en les nostres vides? Des de l’exterior, arriben els laments d’una ciutat ferida. A l’interior, se succeeixen els silencis, les confessions, la tendresa inesperada i, també, les mentides.

“Al novembre de 2015, mentre els carrers respiraven pànic, impotència i perplexitat, en Twitter va començar a circular una etiqueta: #portesouvertes. Molts parisencs oferien la seua casa als quals havien quedat atrapats en alguna part de la ciutat i no podrien tornar a la seua. Portes obertes. Tan simple. Tan immens. Cal tindre molt de valor per a obrir aqueixa nit les portes de la teua casa. Per a conjurar el dolor i la por i no parapetar-te en la barricada de l’egoisme. Cal estar tossudament resolt a continuar donant la mà a la solidaritat, a la fraternitat”, explica l’autora, Emma Riverola, en un article que va escriure per a El Periódico el 17 de novembre de 2015, hores després dels atemptats de París.

“No podia deixar de pensar en aqueixes trobades entre desconeguts. Què ocorreria si en obrir la porta apareguera el rostre de l’amenaça? Així va nàixer aquesta obra, fruit d’innombrables interrogants. Obrir la porta i enfrontar-se a tots els dubtes, totes les contradiccions, tots els temors i els prejudicis. Un diàleg a la frontera de la por, ací on víctima i botxí es confonen”, afig

«Puertas abiertas» parla d’un dels grans conflictes del món actual, el terrorisme islamista. Un conflicte que la societat actual coneix de prop i del qual s’ha llegit i s’ha format una opinió. Aquesta obra posa de manifest els tòpics i prejudicis en un diàleg entre dos persones, membres de comunitats enfrontades. No se sap d’ells més que el que conten, i el que conten està ple d’interrogants.

El preu de les entrades és de 15 euros (12 euros amb descomptes) i es poden adquirir a través de la web d’Instanticket o la del Gran Teatre, així com de forma presencial a la Casa de la Joventut o a les taquilles del Gran Teatre el dia de la funció.

No hay comentarios

Dejar respuesta

seis − dos =