El PSPV tornaria a guanyar les eleccions a Xàtiva i Ciutadans lograria tres regidors, segons l’enquesta de l’IES Ribera

Un total de 65 alumnes de primer de batxillerat de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva han participat en l’enquesta d’opinió impulsada des del centre que ha realitzat 387 entrevistes en 29 punts diferents de la ciutat.

Divendres es presentaren els resultats en un acte que va tenir lloc al saló d’actes de l’institut i que va reunir als portaveus de tots els partits polítics així com a altres regidors de la corporació.

Entre les dades més cridaneres destaca que el PSPV tornaria a guanyar les eleccions en 2019 mantenint els seus 7 regidors actuals. Xàtiva Unida mantindria també els seus 5 regidors mentre que Compromís perdria un passant de tres a dos. Pel que fa als partits de l’oposició, els populars passarien de cinc a quatre i Ciutadans guanyaria dos més passant a tindre tres.

Pel que fa a la valoració de la gestió actual, el tripartit aprova amb un 5,8 malgrat que el 62% dels entrevistats considera que funcionen de manera independent i no coordinada.
L’actual alcalde Roger Cerdà (PSPV) és el portaveu millor valorat amb un 5,9 seguit de Miquel Lorente (Xàtiva Unida) amb un 5,4 i Cristina Suñer (Compromís) amb un 5. Els portaveus de l’oposició, Maria José Pla (PP) i Juan Giner (Ciutadans) no aproven al obtindre un 4,3.

En altre ordre de coses, els regidors Xelo Angulo, Nacho Reig, Miquel Alcocel, Jordi Estellés, Pedro Aldavero, Amor Amorós i Alfred Boluda ocupen els primers llocs entre els regidors més coneguts.

Finalment, el 72% dels entrevistats consideren que les condemnes per sobrecostos suposen una càrrega per a l’actual equip de govern; un 61% creu que la plaça de bous es deuria utilitzar per a actes no taurins; i un 44% coneix el procés de pressupostos participatius.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis + 9 =