El PSPV de Canals s’interessa per l’adhesió del municipi a la Mancomunitat

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal es va reunir en la vesprada de dimarts amb el portaveu del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Canals, Antonio Orea, i el Secretari General del PSPV del municipi, Andreu Lluch.

L’encontre va estar motivat per la recent moció presentada pels socialistes de Canals en la que es manifesta la voluntat del grup de que el municipi torne a formar part de la Mancomunitat.

Segons expliquen, “Canals no és, ni deu ser una illa que es manté fora de les institucions comarcals”. En aquest sentit apunten que, “com a segon poble per nombre d’habitants de la comarca, deu recuperar el seu paper de decisió a les polítiques que afecten al nostre territori comarcal i això solament és possible estant a les institucions on es prenen les mateixes”.

Finalment, els representants canalins van explicar a Tortosa que consideren “convenient la creació d’una comissió tècnic-política per l’estudi de la conveniència de l’adhesió de Canals a la Mancomunitat”.

En aquest sentit, la presidenta de la Mancomunitat ja ha anunciat que pròximament es convocarà altra reunió amb l’alcalde del municipi, Ricardo Requena.

Tortosa ha manifestat en més d’una ocasió la seua intenció de sumar a Canals a la Mancomunitat ja que “és bàsic integrar a les poblacions que no formen part de la Mancomunitat” per la qual cosa, la presidenta de l’entitat ha valorat aquest primer encontre com a “molt positiu” ja que tot apunta a que “hi ha interès per les dos parts”.

D’altra banda, la presidenta Tortosa s’ha reunit també en els darrers dies amb representants de la Societat Protectora d’Animals de Xàtiva (SPAX) per tal d’iniciar una línia de col·laboració així com amb representants de l’empresa de pilota Valnet per tal de continuar apostant per aquest esport autòcton.

En les properes setmanes hi ha previst un encontre amb el Diputat de Mancomunitats i Comarcalització, Voro Femenía, i amb el Director d’Estratègia Territorial Turística, Josep Gisbert.

No hay comentarios

Dejar respuesta

6 + once =