La plaça de Sant Pere de Xàtiva va acollir en la jornada de dissabte la primera edició de la Fira de Sant Martí, un esdeveniment comercial i lúdic creat per la regidoria de Promoció Econòmica per rememorar el que va ser tant la primera ubicació, com les dates en que se celebrava la Fira de Xàtiva.

IMG_0103-w700-h468El regidor responsable, Miquel Lorente, ha assegurat estar «molt content» respecte al desenvolupament d’aquest esdeveniment ja que «s’ha pogut compaginar la història amb l’actualitat i el teixit comercial i productiu de la ciutat» i ha assegurat que ja s¡està pensant en la propera edició. En aquest sentit ha manifestat que «esperem i desitgem que aquesta festa es consolide i forme part del calendari de les fires més importants de la zona».

IMG_0051-w700-h468El primer tinent d’alcalde ha recordat, respecte a la recuperació d’aquesta fira que «hi ha un repte, que és que Xàtiva es rellance a nivell econòmic i social i cultural. A banda del patrimoni arquitectònic Xàtiva té un patrimoni molt important que és el inmaterial, eixe patrimoni que implica les tradicions, les festes, les maneres de fer, la manera d’organitzar-se com a societat… i per a nosaltres, des de Promoció Econòmica, és un repte perquè veiem que és una oportunitat molt gran per recuperar totes aquelles tradicions que fa segles s’havien perdut i a més actuem com a agent de potenciació i de reactivació del nucli antic».

IMG_0038-w700-h468El fet de que la Fira de Sant Martí, ha continuat,  «es pot enmarcar en el mes de novembre, que és un mes en el que l’activitat a la ciutat baixa, és un element a tindre en compte  perquè suposa una oportunitat per al comerç de la zona i per a tota la gent que ens pot visitar».

D’altra banda, Lorente ha insistit en que «cal cohesionar la ciutat i els barris i per a poder aconseguir-ho hi ha que fer polítiques actives. Per això amb la Fira de Sant Martí estem a Sant Pere però des de Promoció Econòmica estarem el proper mes amb accions al barri Nord-Oest potenciant altre tipus de comerç tambá amb una gran importància per al teixit social de la ciutat».

IMG_0076-w700-h468Durant la fira de passat dissabte, el públic assistent va poder degustar menjars tradicionals, contemplar una mostra d’animals, visitar els 35 estands de productes de proximitat que s’hi instal·laren, assistir a la conferència sobre les distintes ubicacions de la Fira de Xàtiva al llarg de la història, al taller d’iniciació al cant d’albaes o participar en l’excursió qque va recórrer els indrets relacionats amb les peripècies del bandoler Camot.

No hay comentarios

Dejar respuesta