El programa ‘Finança’t’ de la Fundació Universitària de la Vall oferirà tallers, cursos i seminaris

El programa d’educació financera “Finança’t”, impulsat per la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida (Campus Ontinyent) amplia la seua actuació per a millorar els coneixements financers en persones de totes les edats.

La iniciativa contempla diversos tallers, cursos i seminaris, que s’adaptaran expressament al públic al que es dirigisca en cadascun d’ells, i que naixen per l’elevada demanda social.
Inicialment es realitzaran dos tallers:

– Un destinat a persones majors, a partir del 28 d’abril, baix el títol “Què he de saber de la meua pensió, herències, fraus i mitjans electrònics de pagament?”.
Estarà format per 5 mòduls, cadascun d’ells impartit en un dia diferent: “Seguiré cobrant si s’acaba la vidriola de les pensions?”, “Herències i donacions”, “Detectar i protegir-se davant els fraus”, “Com pagarem si desapareix els diners en efectiu?”, i “Dispositius mòbils de pagament i banca electrònica”.
S’oferirà primer en el Centre d’Atenció a Majors de Gandia i posteriorment a diferents col·lectius d’Ontinyent.

– Un altre dirigit als més joves, i pensat per a alumnes de 3º i 4º d’ESO i que porta per títol “Sistema financer, Caixa Ontinyent, i altres coses a saber”.

Es tracta d’un mòdul sobre el sistema bancari espanyol, els productes financers per a joves, prevenció de fraus, la banca del futur i, com a cas pràctic, Caixa Ontinyent..

S’impartirà el 26 d’abril, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent als alumnes de 4º d’ESO de l’IES Jaume I d’Ontinyent, i pròximament als alumnes de 4º d’ESO de l’IES José Segrelles d’Albaida.

El President de la Fundació, Jorge Rodríguez, ha destacat que el compromís és estar present en la formació i la informació que més reclama la societat sent conscients de la demanda de cultura financera actual. “El programa finança’t està obert per a adaptar-se a cada moment, cada circumstància i cada col·lectiu precisament per a complir l’objectiu d’aportar coneixements, capacitats i habilitats per a aprendre a gestionar i planificar les nostres finances en les diferents etapes de la nostra vida, prendre les millors decisions que afecten als nostres recursos, i ser consumidors racionals i intel·ligents”.

“Finança’t” es va posar en funcionament a l’octubre de 2016, coincidint amb el Dia de l’Educació Financera, per a millorar coneixements financers de la nostra societat. Inicialment es va llançar amb una web d’informació (http://programafinancat.es/) que compta amb ferramentes per a poder realitzar càlculs d’aspectes quotidians i pressupostos per a facilitar una planificació econòmica diària. A més de vídeos explicatius de temes tan importants com el finançament, l’estalvi o el consum.

No hay comentarios

Dejar respuesta