El programa ‘Entre Comarques’ torna aquest cap de setmana a la Costera

El programa arrancarà dissabte pel matí a Vallada on es farà un recorregut pel centre històric del poble i es visitarà l’Església Parroquial de Sant Bartolomé Apòstol. Seguidament, els participants gaudiran d’una visita guiada a l’almàssera per tal de conèixer com s’elabora l’oli. La visita finalitzarà al Paratge de les Ermites, des d’on es podrà visitar la Saladella i contemplar el penyó en la falda del qual es troba la Cova dels Sumidors, la més profunda en algeps de tot el món.

Per la vesprada serà el torn de la Font de la Figuera on es durà a terme ‘La ruta de l’aigua’ on es descobriran les fonts més emblemàtiques de la localitat, es visitarà el paratge de la balseta Pijirri entre pins i un naixement d’aigua. La visita finalitzarà a l’Església Parroquial on es podrà contemplar el retaule de Joan de Joanes del segle XVI.

El diumenge pel matí es podrà conèixer la història de Xàtiva amb una passejada pels seus principals monuments. D’aquesta manera, els participants visitaran la Basílica de Santa María, el Museu Arqueològic de l’Almodí i la Casa de l’Ensenyança al mateix temps que descobriran les places i carrers més destacats de la ciutat. Per la vesprada es podrà gaudir del màxim emblema de la ciutat, el seu Castell.

Les rutes turístiques guiades començaran des de l’ajuntament de cada població participant a les 10:30 hores per al grup del matí i a les 16:30 hores per al grup de la vesprada.
Les inscripcions es podran realitzar fins a les 12:00 de hui, a través del formulari online de les Mancomunitats participants. El preu de la visita guiada són 5€ per persona.

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, Mª José Tortosa, ha animat als veïns a participar en aquestes jornades turístiques i culturals ja que “suposen una molt bona oportunitat per conèixer els nostres pobles de manera molt econòmica i amb itineraris aptes per a tot tipus de públic”.

No hay comentarios

Dejar respuesta