Primera victòria de l’equip de categoria primera autonòmica del Club d’Escacs de la Primitiva de Xàtiva

Crónica: «Club de Ajedrez de la Primitiva de Xàtiva»

Ronda 3 Interclubs 2023. Dissabte passat 28 de gener, el nostre primer equip, Recreativos Saetabis. Va jugar la 3a ronda de la 2a categoria més alta a la qual es pot accedir en qualsevol comunitat autònoma, no en va enfronte teníem a un poderosíssim Xeraco. Aquesta vegada arribàvem amb la intenció de donar la campanada ja que l’anterior setmana a punt vam estar d’aconseguir-ho.

Per a tal enfrontament presentem al següent equip; Pablo Sampedro, Rafa Marí, Miguel A. Roselló, Salvador García, Quique Lluch, Francisco Martínez, Rafa Esteve i Paco Muñoz que estrenava categoria.

Novament comencem perdent la trobada; després d’una derrota ràpida de Rafa Esteve, per la qual cosa ens tocava remuntar. Reacció que no es va fer esperar amb la segona victòria consecutiva, del nostre primer tauler, Pablo Sampedro.

L’encontre es va complicar amb la derrota de Paco Muñoz i fet i fet, Marí es trobava perdent. 2-1

Pel que Salvador García, va rebutjar una oferta de taules i es va llançar a l’atac.

Mentrestant, Quique ens retornava la calma amb una victòria balsàmica. 2-2

El transcurs del mach va ser avançant Marí es rendia a l’evidència tombant el rei i Salvador novament els retornava el colp. 3-3

Ja només quedaven Roselló i Paco Martínez.

El primer es trobava en un final avantatjós, però molt complicat, el segon altre final, però això sí només podia arriscar el nostre jugador.

Després de fins a 3 vegades recuperar el marcador ara ens tocava a nosaltres donar el do de pit. Roselló estava guanyant, per la qual cosa el nostre capità va ordenar oferir taules al seu rival que va acceptar quasi immediatament. 3,5-3,5

El rival de Roselló no s’ho creia pel que va seguir fins al final, acabant la partida en escac i mat, alguna cosa molt poc habitual en aquestes categories. 3,5-4,5. I col·locant el primer fonament per a aconseguir la nostra meta, que no és més que salvar la categoria.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × 1 =