El president de la Generalitat visita el CRIS i el CEEM de Xàtiva

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aposta a Xàtiva per consolidar els centres especialitzats en malalties mentals per a aconseguir una societat cohesionada i integradora: El President de la Generalitat va destacar ahir la necessitat de consolidar els centres especialitzats en la cura i integració de les persones que pateixen malalties mentals, amb l’objectiu d’avançar cap a una societat cohesionada i en la qual tots els ciutadans compten amb les mateixes oportunitats per a desenvolupar el seu projecte personal.

ximo-acofem-13-diaridigital-esAixí es va expressar el cap del Consell durant la seua visita el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) i el Centre Específic de Malalts Mentals (CEEM) de Xàtiva, on ha advocat per eliminar l’estigma que, ha dit, envolta a les malalties mentals. «L’estigmatització de la malaltia mental és el primer que cal allunyar de qualsevol societat moderna, progressista i oberta», ha assegurat.

Puig ha felicitat als treballadors del CRIS i CEEM de Xàtiva i ha subratllat la importància de la col·laboració entre les administracions i les famílies ja que, tal com ha indicat, és el treball conjunt el que permet que tots els ciutadans, siga el que siga la seua condició, tinguen «el seu projecte de vida» i puguen «viure en dignitat».

ximo2-acofem-13-diaridigital-es«És una alegria comprovar com l’esforç col·lectiu per millorar la qualitat de vida de les persones es fa realitat», ha indicat el President, que ha celebrat la iniciativa de l’Ajuntament de Xàtiva per ficar en marxa aquests centres. Açò demostra «que quan hi ha voluntat política, es poden resoldre els problemes; i en aquest Ajuntament i en l’actual Govern de la Generalitat el que tenim clar és que el primer són les persones i atendre a aquells que tenen més dificultats», va concloure Puig.

ximo3-acofem-13-diaridigital-es

No hay comentarios

Dejar respuesta