Es presenta la campanya no és NO de la Fira d’Agost 2019

Hi hauran punts violeta: espais de seguretat i confiança en llocs potencialment vulnerables per tal de sensibilitzar i donar suport en cas d’agressió sexista.

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva la campanya no és NO de la Fira d’Agost 2019 a la qual han assistit el regidor de Fira i Festes Pedro Aldavero, la regidora de Joventut Lena Baraza i la reina de la Fira Laura Vidal.

Aquesta iniciativa, que va tindre molt bona acollida en anteriors edicions, tracta d’eradicar la discriminació per qüestió de gènere present a tots els àmbits i més potenciat al nivell festiu com és la pròxima Fira. La campanya té com objectiu la sensibilització i la intervenció en aquests espais per tal de fer una campanya més completa i aplegar cada vegada més lluny.

Un dels principals pilars d’aquesta edició, a banda dels fulls informatius que es troben en pubs o concerts, són els punts violeta, espais de seguretat i de confiança destinats íntegrament a informar i atendre en cas d’agressió sexista en llocs on es poden donar potencialment discriminacions per gènere. En aquests punts podem trobar dos promotors d’igualtat, una psicòloga i una criminòloga, professionals destinats a ajudar i sensibilitzar. Aquests punts violeta podem trobar-los al festival Al Ras, a la carrera de motos o a les paelles.

Aquesta campanya continua apostant pel merchandising, amb la creació de polseres, que ja van tindre molt bona acollida l’edició passada, separadors, motxilles i ventalls, on podem trobar en tots ells informació sobre la iniciativa com protocols d’actuació davant agressions sexistes o el telèfon en cas d’ajuda. A més es mantindran el photocalls al punt no és NO a la Font del Lleó, i el fotoràpid els dies 16, 17, 18 i 19 en horari de vesprada. També, els dies 17 i 18 hi haurà tallers de sensibilització per a xiquets i xiquetes al espai Dona’t a conèixer de 11.00 a 14.00 hores on realitzaran customització de samarretes i xapes.

Per altra banda, amb el objectiu de visibilitzar fora de Xàtiva que la ciutat afavoreix i defèn el feminisme amb una població que diu no és no contra la violència masclista, s’ha creat un vídeo realitzat per Alfredo Pardo amb una música composta i realitzada per la jove cantautora beniganina Gem.
A més, la reina de la Fira Laura Vidal ha declarat que «amb campanyes com aquestes es tracta d’eradicar la discriminació per qüestions de gènere, sent fonamental mantindre aquesta iniciativa els pròxims anys ja que fomenta valors molt importants com els d’igualtat i respecte». Per últim, la reina del a Fira ha convidat a tothom a participar en aquesta campanya per fer una fira més inclusiva i respectuosa.


En Castellà:

Se presenta la campaña no es NO de la Fira d’Agost 2019

Habrán puntos violeta: espacios de seguridad y confianza en lugares potencialmente vulnerables para sensibilizar y apoyar en caso de agresión sexista.

 Esta mañana se ha presentado en el Ayuntamiento de Xàtiva la campaña no es NO de la Feria de Agost 2019 a la cual han asistido el regidor de Fira y Fiestas Pedro Aldavero, la concejala de Juventud Lena Baraza y la reina de la Feria Laura Vidal.

Esta iniciativa, que tuvo muy buena acogida en anteriores ediciones, trata de erradicar la discriminación por cuestión de género presente en todos los ámbitos y más potenciada en el nivel festivo como es la próxima Feria. La campaña tiene como objetivo la sensibilización y la intervención en estos espacios para hacer una campaña más completa y reunir cada vez más lejos.

Uno de los principales pilares de esta edición, además de las hojas informativas que se encuentran en pubs o conciertos, son los puntos violeta, espacios de seguridad y de confianza destinados íntegramente a informar y atender en caso de agresión sexista en lugares donde se pueden dar potencialmente discriminaciones por género. En estos puntos podemos encontrar dos promotores de igualdad, una psicóloga y una criminóloga, profesionales destinados a ayudar y sensibilizar. Estos puntos violeta podemos encontrarlos en el festival Al Ras, en la carrera de motos o en las paellas.

Esta campaña continúa apostando por el merchandising, con la creación de pulseras, que ya tuvieron muy buena acogida la edición pasada, separadores, mochilas y abanicos, donde podemos encontrar en todos ellos información sobre la iniciativa como protocolos de actuación ante agresiones sexistas o el teléfono en caso de ayuda. Además se mantendrán los photocalls en su punto no es NO en la Font del Lleó, y el fotomatón los días 16, 17, 18 y 19 en horario de tardes. También, los días 17 y 18 habrá talleres de sensibilización para niños y niñas en el espacio Dona’t a conèixer de 11.00 a 14.00 horas donde realizarán customización de camisetas y chapas.

Por otro lado, con el objetivo de visibilizar fuera de Xàtiva que la ciudad favorece y defiende el feminismo con una población que dice no es no contra la violencia machista, se ha creado un video realizado por Alfredo Pardo con una música compuesta y realizada por la joven cantautora beniganense Gem.

Además, la reina de la Feria Laura Vidal ha declarado que «con campañas como estas se trata de erradicar la discriminación por cuestiones de género, siendo fundamental mantener esta iniciativa los próximos años puesto que fomenta valores muy importantes como los de igualdad y respeto». Por último, la reina del a Feria ha invitado a todo el mundo a participar en esta campaña para hacer una feria más inclusiva y respetuosa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 − nueve =