Premi FOTUR 2019 per a l’Ajuntament de Canals

La Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Industries fins de la Comunitat Valenciana (FOTUR), ha acordat concedir el Premi FOTUR 2019 en la categoria d’Institucions a l’Ajuntament de Canals per haver contribuït a fomentar el turisme a la Comunitat Valenciana.

El Premi FOTUR 2019 que rep l’Ajuntament de Canals és per totes les activitats que s’han portat endavant per potenciar el turisme. Amb aquest propòsit, podem destacar les rutes turístiques que, amb commemoració del Dia Mundial del Turisme, venim celebrant des de fa 3 anys a Canals.

Aquest premi, també li dóna importància a tots els treballs institucionals duts a terme des de l’Ajuntament amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. En aquest sentit, des de l’àrea de Turisme, Canals ha estat present en reunions per tal d’aconseguir destacar els atractius turístics del municipi i, a més, formem part del Consell assessor del Centre de Turisme de València. Totes aquestes dedicacions han permés, entre altres reptes, que Canals estiga present dins del Territori Borja i és que, al voltant d’aquest atractiu turístic del municipi, cal destacar les Jornades Borgianes que cada any ofereixen ponències destacades.

Altres iniciatives com el cap de setmana amb el lema «Gaudeix Canals! Octubre» l’any 2017, van permetre gaudir d’activitats com la fira de gastro-caravanes, coneguda com la Food Truck, que van oferir menjar de tot tipus als centenars de persones que van participar durant els tres dies amb actuacions musicals, DJ i zona d’oci infantil. A més d’activitats culturals, va destacar el globus aerostàtic turístic que va realitzar més de 60 pujades durant el dia, amb 200 participants que van voler contemplar el poble des de les altures.

El comerç també és un atractiu turístic i, en aquest sentit, ressalta la Fira Comercial que cada any té dues edicions, una en febrer i una altra en octubre. A més, cal destacar que cada vegada són més els comerços que hi participen, tant del municipi com de la comarca, posant en valor el comerç local i de proximitat. A més, tractant les fires, Canals ha estat convidada per participar en les fires turístiques de Cocentaina i Villena.

Evidentment, FOTUR també festeja i posa en valor a Canals que compta amb unes festes patronals que ja són Festa d’Interés Turístic Nacional i que, per tant, desperten una gran curiositat per a turistes que ens visitaran cada mes de gener. Amb aquest premi, també es posa en relleu el treball que des de l’Ajuntament s’ha portat endavant per aconseguir que la nostra festa arribe cada vegada més lluny. Amb aquesta mateixa finalitat, s’ha aconseguit que Canals tinga presència a FITUR, una de les Fires Internacionals del Turisme més rellevants.

La Federació que ens ha atorgat aquest premi, cada any, reconeix el treball d’empreses, professionals i activitats que fomenten l’oci i el turisme. Per aquest motiu, entre totes les institucions, per tot el treball portat endavant des del consistori, Canals rep aquest premi, el mateix que en altres edicions han rebut ciutats com Benidorm, Benicarló i Morella, entre altres.

Aquest reconeixement s’entregarà en la Gala del XLIV Aniversari de la Federació i Associacions Federades i la XII Edició de PREMIS FOTUR 2019 que se celebrarà el pròxim dilluns 25 de febrer a les 19:30h en el Palau de les Arts.

Ricardo Requena, alcalde de Canals, ha assegurat que «aquest premi ha sigut totalment inesperat i per això ens alegra molt més. És molt satisfactori que reconeguen tot el treball portat a terme des de l’Ajuntament». A més, «sabem de la importància d’aquest premi que en altres edicions han guanyat ciutats amb molt de recorregut i trajectòria», ha afegit l’Alcalde.

Per a Celia Ibáñez, regidora de Turisme, «aquesta és una oportunitat més d’exaltar el nostre poble i de donar a conéixer per tot arreu tot el que fem i tot el que tenim. El poble continua d’enhorabona perquè aquest reconeixement és per a tots, per haver participat en cada activitat turística i haver-la donat a conéixer i per haver mantingut any rere any cada esdeveniment, cada celebració i totes les tradicions festives».

No hay comentarios

Dejar respuesta