El PP de Xàtiva califica la gestió realitzada per Cultura en el programa DUSI de fracàs

“Una de les grans apostes del tripartit en matèria patrimonial i cultural de Xàtiva era presentar-se a l’estratègia DUSI per rebre una subvenció de 5M€ per poder executar el seu nou model de ciutat, doncs bé, al final del procés, ni subvenció, ni canvi de model de ciutat”.

Així de taxatius s’han mostrat els populars qui asseguren que “Xàtiva ha tornat a perdre una subvenció per falta d’interès. El regidor Jordi Estellés endinsat en una batalla interna en el seu propi partit per mantenir el estatus de les velles famílies socialistes no ha estat capaç de dur a terme un projecte de tan important calat econòmic a la nostra ciutat”.

Des del PP recorden que “l’estratègia DUSI anava a, segons el tripartit, canviar radicalment el model de ciutat impulsat durant els últims 20 anys i concebre una ciutat més intel·ligent, sostenible i integradora capaç d’atraure més turisme i de més qualitat”.

En aquest sentit els populars apunten que “en la primera convocatòria l’organisme europeu encarregat de supervisar els diferents projectes va rebutjar el projecte impulsat a Xàtiva. Per a la segona convocatòria i amb el convenciment del regidor es va contractar a una empresa per millorar la redacció del projecte per optar a les ajudes, amb un muntant de 20.000€ assignats del pressupost municipal, i aquesta vegada tampoc va convèncer a Europa rebutjant per segona vegada el nou model de ciutat impulsat pel pacte de Sant Domènech”.

Aquesta tercera convocatòria, han afegit des del PP, “ha estat la definitiva per a les poblacions que volien ampliar el seu projecte per convèncer a Europa. Xàtiva aquesta vegada no ho ha fet bé perquè ni tan sols s’ha presentat a la convocatòria”.
Per tot açò des del PP de Xàtiva es demana “explicacions sobre l’ocorregut”.

No hay comentarios

Dejar respuesta