El plenari de Xàtiva elogia el treball de Joanjo García

El plenari de Xàtiva també va tractar dissabte la renúncia al càrrec del regidor Joanjo Garcia Terol havent unanimitat en elogiar el treball i el tarannà de l’exregidor.

L’alcalde Roger Cerdà li va donar les gràcies «pels 7 anys que Joanjo ha estat treballant per la governança d’aquesta ciutat, des de l’oposició i amb importants responsabilitats de govern». Cerdà va destacar el caràcter dialogant de Garcia Terol, del qual va dir que «ha sigut molt fàcil treballar amb ell». Ara, ocuparà el seu lloc la següent en la llista, Empar Penadés.

En altre ordre de coses, el plenari va acordar traslladar la data de la sessió ordinària del mes de desembre. Per calendari, aquest plenari hauria de celebrar-se el 24 de desembre, Nit de Nadal. Els regidors han aprovat avançar el plenari al dijous 22 de desembre, a les 19h.

També, es va aprovar, inicialment i per unanimitat, la nova ordenança municipal de subvencions. En aquest sentit, les diferents intervencions dels portaveus ficaren de manifest que, amb aquesta adaptació de les ordenances municipals a la llei general de subvencions, s’evita la discrecionalitat en la concessió d’ajudes públiques i es guanya en transparència i simplificació de tràmits burocràtics, beneficiant a les entitats sol·licitants.

En el punt 9 de l’ordre del dia, s’aprovaren els noms de quatre carrers de la localitat d’Annauir. Les vies passaran a anomenar-se Carrer dels Tarongers, Carrer de la Pinada, Carrer del Sequer i Carrer de la Llibertat. Es recupera així la denominació popular i tradicional d’aquestes vies públiques de la pedania.

A més a més, el plenari va aprovar quatre mocions relatives a l’eliminació de la violència de gènere i de la taxa de reposició d’efectius en la funció pública, contra els paradisos fiscals i exigint a les entitats financeres el pagament dels deutes contrets amb les comunitats de veïns pels immobles propietat dels bancs. També es va donar llum verda a la signatura de dos convenis amb l’Institut Valencià de la Joventut per tal de que l’Ajuntament, a través de l’Espai Jove, puga expedir el carnet jove i els carnets d’alberguista i estudiant internacionals, tal com es va anunciar recentment.

No hay comentarios

Dejar respuesta