Ple extraordinari a Canlas per a l’aprovació del pressupost de 2019

El proper dijous 14 de març se celebrarà el ple extraordinari on l’equip de govern actual portarà a aprovació el pressupost de 2019.

Tal com ha explicat el responsable de l’àrea econòmica de l’Ajuntament de Canals, Joan-Carles Pérez, els motius del retràs en l’aprovació del ple són tres. Principalment, s’ha pretès que tots els grups de la corporació participen en les comissions informatives de treball per aportar les propostes que consideraren més rellevants. El Regidor ha buscat que aquest pressupost fóra el resultat del treball de tot l’equip de govern actual i que fóra també el més consensuat possible.

El retard en la presentació del pressupost s’ha vist influït per la càrrega de treball que té el servei d’economia, el qual es troba amb una situació de falta de personal que ha dificultat l’elaboració i execució d’aquestes tasques. A més, s’ha sumat que des de la Regidoria d’Economia ha prioritzat les tasques de tancament de l’exercici de 2018 per poder tindre a disposició de les diferents regidories els crèdits de l’exercici anterior i poder contractar les obres pendents i previstes.

L’aprovació d’aquest pressupost serà molt important ja que, entre altres mesures, permetrà incrementar 4.000€ les ajudes a les dues bandes de música locals, sumant en total 56.000€. A més, consta una partida destinada al projecte d’adequació del camí que connecta Canals amb Aiacor i que dona accés al CEIP Vicente Rius. També es té en compte la finalització de les obres ja començades, com el Centre d’Educació de Persones Majors Francisca Alventosa, el Centre Social d’Aiacor i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) del Casino Republicà, tots ells projectes prioritaris de l’equip de govern.

Aquest pressupost també permetrà continuar amb el projectes de Serveis Socials i amb la promoció socioeconòmica amb els plans locals d’ocupació. A la seua vegada, es faran inversions en les vies públiques de Torre Cerdà i hi haurà un pressupost de sectorització de l’aigua potable de Canals. També es contempla la renovació de l’enllumenat públic i una partida per a la finalització del Parc dels Fornets.

A diferència d’altres pressupostos, des de la construcció de la depuradora de Canals – L’Alcúdia de Crespins, per primera vegada s’inclou una partida específica per al control d’abocaments i per al control de qualitat, així com del cànon de deixalles de la comunitat d’usuaris d’abocaments (CUA).

Joan-Carles Pérez, regidor d’Economia, ha afirmat que «l’equip de govern tenim tota la il·lusió de poder comptar amb el suport de tots els grups del consistori ja que els pressupostos presentats ajudaran a que el proper equip de govern continue i puga finalitzar tots els projectes iniciats i, a més, que puga impulsar tots els projectes que vullguen portar endavant».

No hay comentarios

Dejar respuesta