Plata i bronze per al Club Bàdminton Xàtiva en el Top TTR Sub-13 i Sub-17

Els jugadors de la categoria Sub-13 aconsegueixen dues medalles per al C.B Xàtiva.

El dissabte 2 de març es va disputar en la localitat alacantina del Campello una nova prova territorial, concretament el Top TTR de les categories Sub-13 i Sub-17 en la qual van prendre part sis esportistes del Club Bàdminton Xàtiva, entre els 80 jugadors presents de 20 clubs de diferents comunitats presents en el torneig.

Comencem la nostra crònica amb la categoria Sub-13, on comptem amb la presència de tres esportistes, el primer d’ells Aarón Fasanar que s’inicia aquesta temporada en aquesta mena de competicions i que va competir en les proves d’individual i dobles mixt al costat de Maria Coloma del C.B Sant Ferran de València. El jugador xativí pese que no va poder aconseguir cap victòria va fer una bona faena en els partits disputats i continua sumant experiència en partits i el seu aprenentatge en competició.

També en la mateixa categoria l’esportista Adrià Meseguer en la prova d’individuals va aconseguir una treballada victòria enfront de Juan pedro Peñalver, en unpartido que va començar perdent i que va saber donar-li la volta per a véncer per 18-21, 21-7 i 21-13. Adrià va quedar finalment segon de grup en cedir enfront del cap número dos, Lucca Adrián, quedant fora de la fase de grups.

Tanquem la prova d’individuals amb Arnau Ballester que es va imposar en els tres partits de la fase de grups, quedant primer i amb una plaça en la fase eliminatòria. En la ronda de quarts de final es va veure les cares amb Adrián Lozano al qual supere per 21-11 i 22-20, accedint a semifinals on es va enfrontar a Oscar Cocera, que va realitzar un joc amb moltes fintes que va descol·locar al xativí que acabe cedint per 21-14 i 21-12, obtenint en aquesta ocasió el bronze.

En la prova de dobles la parella xativina formada per Adrià Meseguer i Arnau Ballester supere la fase de grups sense dificultats per a d’aquesta manera arribar a la final que els va enfrontar a la parella local formada per Lucca Adrián i Ángel Megias. Els xativins van iniciar amb mal peu una trobada en el qual mai van jugar un bon bàdminton. Van començar cedint el primer set per 21-10, en el segon van aconseguir igualar tirant d’arpa, però no de joc (18-21). I en el tercer i definitiu set la igualtat arribe fins als últims ral·lis on els últims punts van caure del costat dels locals, per a tancar amb 21-18. Merescuda plata per als xativins que no van jugar al nivell de la fase prèvia.

Torn ara per a la categoria Sub-17 en la prova individual, on en l’apartat femení va participar Sarai Ramón que reprenia les competicions després d’uns mesos d’inactivitat i malgrat que no va poder aconseguir cap victòria va estar molt a prop i va deixar molt bones sensacions de cara a pròximes competicions. En la primera trobada va cedir enfront de Lucía Barbero per 21-10 i 21-18 estant molt prop de forçar el tercer set. I en la segona trobada enfront de Lucía Marqueño, va començar el partit amb gran igualtat i a partir del primer descanse la rival augmente l’avantatge i turó el set 21-11. La xativina va reaccionar va realitzar un gran joc per a anotar-se el segon set per 17-21. El tercer set va ser per a Lucía per 21-15.

En l’apartat masculí, l’esportista Feliu Terol, de categoria Sub-15 va participar per a anar adquirint experiència i enfrontar-se a rivals de major edat. Va iniciar la seua participació en el grup B on va poder guanyar les seues dues trobades per a accedir al quadre final on en contes de final va haver d’enfrontar-se a l’esportista del C.B Alacant, Jiaxi Zuo. Una trobada dura en el qual Feliu es va esforçar al màxim per a no posar les coses fàcils a Jiaxi, que va acabar imposant-se per 21-10 i 21-15. Posteriorment es proclamaria campió del torneig, mentre que Feliu es va fer amb un merescut cinqué lloc.

Acabem el nostre resum amb les proves de dobles on en la prova de dobles mixt la parella formada per Ximo Torres i Sarai Ramón va notar la falta de coordinació en disputar trobades de més nivell i van cedir en les trobades de la fase de grup. Per part seua, Ximo dispute també la prova de dobles masculí al costat de Feliu Terol, guanyant la primera trobada de grup enfront de German Calderón i Diego Gazquez per 10-21 i 15-21. Posteriorment es van enfrontar als que més tard es farien amb l’or, la parella formada per Unai Martinez i Jiaxi Zuo en un gran partit per part dels quatre jugadors i en el qual els xativins van desplegar un joc d’un gran nivell i van ser capaços de posar contra les cordes a la parella alacantina en tots dos sets, sent el resultat final 26-24 i 21-17.

Màster Joves Sub-15 i Sub-19

Durant el 2 i 3 de març la localitat castellà lleonesa de Tordesillas va acollir el Màster joves de les categories Sub-15 i Sub-19, que va reunir 213 esportistes de 68 clubs del territori nacional. Novament amb presència xativina, perquè fins allí va viatjar la jugadora del C.B Xàtiva Andrea Orquín, que va participar en les proves d’individual femení i dobles femení, formant parella amb Soraya Gandia, del C.B Énguera, amb la qual competeix aquesta temporada.

Realitzem a continuació un breu repàs dels resultats aconseguit per la xativina. El primer partit de la jornada del dissabte va ser en la prova d’individuals i amb la mala fortuna d’enfrontar-se a la seua companya de dobles Soraya Gandia del C.B Énguera. El partit es va decidir en tres sets on cap de les dues jugadores trobava el ritme optimo, en part a causa de les baixes temperatures, cedint Andrea el primer set per 21-13, per a posteriorment donar la volta al marcador en imposar-se en els dos següents per 13-21. El segon partit de grup era més dur, contra el cap de sèrie número set Paula Hernán, amb un primer set on la xativina va plantar cara cedint per un ajustat 21-17, en el segon ja no va poder mantindre la pressió i va caure 21-13, obtenint la segona plaça del grup, però sense opció de passada al quadre final.

Acabem amb la prova de dobles on la fortuna no va estar de costat de les valencianes que van perdre la primera trobada de grup front Leire D’Antonio i Eider Yanqing Peláez en una disputada trobada de 43 minuts on Andrea i Soraya van començar per davant en el marcador guanyant el primer set per 21-16, però posteriorment en dues finals ajustats perdien per 18-21 i 17-21. L’últim partit de la jornada les va enfrontar a les cap de sèrie número u del torneig, Elena Dueñas i Mariela Vázquez, que finalment es van proclamar vencedores d’aquest, però les valencianes van plantar cara, que després d’un primer set fluix en el qual van perdre per 21-8, van aconseguir reposar-se per a pressionar fins al final a les cap de sèrie i cedir per un ajustat 21-18.
David Polop aconsegueix la plata i el bronze en el CADU

Dimarts passat 27 de febrer es va disputar en la localitat d’Alacant, concretament en les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva (CETED), el Campionat Autonòmic d’Universitats en la seua edició 2024. L’organització de la mateixa va ser a càrrec de la Universitat Miguel Hernández.

El jugador del Club Bàdminton Xàtiva va participar per primera vegada en aquest campionat, al costat de l’equip de la Universitat de València, amb uns bons resultats perquè en la prova d’individuals va aconseguir la medalla de plata. Després de classificar-se com primer del B va poder accedir a la fase final, on les semifinals les supere sense dificultat i posteriorment en la final es va enfrontar al jugador del C.B Alacant, Miguel Esteve, que competia amb la UMH, i que va superar a David.

D’altra banda, en la prova de dobles masculí va formar parella amb el seu company d’universitat Gabriel Saiz al costat del qual va aconseguir el bronze. En finalitzar la competició a més de les dues medalles l’equip de la Universitat de València del qual forma part el nostre esportista va aconseguir la tercera plaça per universitats.

1a Concentració autonòmica Se cerca Campió

Dissabte passat 2 de març a l’acabe de la disputa del Top TTR Sub-13 i Sub-17 en la localitat del Campello es va iniciar la 1a Concentració autonòmica Se cerca Campió on els diferents esportistes de les categories Sub-11, Sub-13 van realitzar diversos exercicis per a avaluar el seu nivell de cara a formar part del grup de treball. L’avaluació va estar sota la direcció dels tècnics MªJesús Almagro i Iván Gallardo. En les pròximes setmanes es publicarà el llistat d’esportistes que formaren part del grup de treball SBC.

Redacció i Fotografies: Javier Alcázar Tomás.

Agenda esportiva

Top TTR Sub-15 i Sub-19

El dissabte 2 de març la localitat d’Ibi serà la seu d’un nou torneig territorial, en aquesta ocasió el Top TTR corresponent a les categories Sub-11, Sub-15 i Sub-19. El Club Bàdminton Xàtiva serà present en aquesta competició amb la presència de sis esportistes de les categories Sub-15 i Sub-19, en un torneig que reunirà en la localitat alacantina a 78 jugadors de 17 clubs.

TOP TTR Absolut-Sènior.

També en la jornada del dissabte 9 de març l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva Vicente Ferrer es desplaça fins a Castella i Lleó, concretament fins a la localitat de Sòria per a participar en el TOP TTR de les categories absoluta i sènior. Aquesta competició reunirà 68 esportistes de 20 entitats en una jornada que s’iniciarà a les 9.30h.

No hay comentarios

Dejar respuesta