L’Ajuntament de Xàtiva aposta per treballar les competències emocionals del seu equip humà per millorar la salut laboral
El benestar emocional dels treballadors i treballadores és un repte que han d’afrontar, cada cop més, les organitzacions. Segons l’OMS, els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat al món el 2030. Amb l’objectiu de facilitar eines per ser capaços de manejar les emocions, Unión de Mutuas ha organitzat un taller teòric-pràctic a Xàtiva, al qual hi han assistit els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Xàtiva. S’han inscrit quasi 160 treballadors en 2 torns per no interferir en els serveis i que puguen participar del taller. La formació ha estat impartida per Claudia Badenes, psicòloga d’Unión de Mutuas.
L’Ajuntament de Xàtiva, dins de la seua política de millorar la salut del seu equip humà i el seu compromís amb reduir els processos de baixa, ha apostat per la divulgació de consells sobre salut emocional amb l’objectiu de prevenir i fer front als problemes psicològics els que es puguen enfrontar els seus treballadors i treballadores.
A la jornada s’ha abordat la importància i la repercussió positiva que té el desenvolupament de la intel·ligència emocional a l’àmbit laboral així com els beneficis que aporten les competències emocionals per a la salut de les persones i les organitzacions. Badenes ha posat de manifest «la importància de ser conscient de les emocions d’un mateix per aprendre a fer front i manejar-les de manera equilibrada».
A més, ha posat èmfasi que «saber manejar adequadament les emocions pot determinar l’èxit a la feina, però també les emocions poden dificultar la comunicació, generar conflicte i deteriorar les relacions interpersonals, per la qual cosa és important aprendre a manejar-les».
L’objectiu d’aquest taller ha estat donar eines als treballadors i treballadores per tal que aprenguen a identificar les seues emocions i explicar-los els recursos existents que poden utilitzar per tenir cura de la salut mental i emocional.