El personal del poliesportiu salva la vida d’un futbolista amb ajuda d’un desfibrilador

L’esportista de 65 anys havia patit una aturada cardíaca jugant un partit amb amics i ha pogut ser reanimat

El personal del poliesportiu municipal d’Ontinyent ha salvat hui la vida d’un esportista amb ajuda d’un dels desfibriladors equipats per l’Ajuntament en diverses instal·lacions públiques per tal de poder atendre situacions d’emergència d’aquest tipus.

En concret, la persona és un conegut exfutbolista local de 65 anys, que es trobava jugant al futbol amb un grup d’amics quan ha advertit en primer lloc trobar-se amb molèsties per a després desplomar-se en terra. Era atès ràpidament pel personal del poliesportiu municipal, sent concretament l’ATS que està prestant servei en la piscina d’estiu qui ha activat el desfibrilador, que advertia de la situació d’aturada cardíaca de l’esportista. Després d’efectuar-se-li les preceptives maniobres de reactivació cardio pulmonar i de dues descàrregues del desfibrilador, el futbolista recuperava el coneixement.

L’ambulància del SVB (Suport Vital Bàsic), que havia estat mobilitzada a través del 112, arribava posteriorment al lloc dels fets per a constatar que el pacient estava estable i traslladar-lo per a la seua atenció a l’hospital d’Ontinyent. Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent, atenent una demanda ciutadana efectuada a través del procés “Ontinyent Participa 2017”, on va ser la proposta més recolzada amb 2520 vots. L’empresa responsable de la instal·lació i manteniment dels 8 dispositius repartits en espais públics de gran afluència, Prevensystem, ve formant des d’aleshores al personal municipal en l’ús d’estos dispositius. A més a més, la Policia Local també disposa de 2 desfibriladors als vehicles patrulla per tal d’atendre situacions d’emergència.

No hay comentarios

Dejar respuesta

11 − cinco =