Pep Gimeno “Botifarra” ompli de gom a gom la Plaça de la Seu de Xàtiva

Amb una Plaça de la Seu desbordada de gent i sobre les onze de la nit va donar començament, el concert del XXIII Festival de la Cançó de la Fira de Xàtiva 2018.

El «cantaor» de Xàtiva Pep Gimeno, Botifarra i el músic marroquí, Ahmed Touzani, establit al Genovés presenten en la Fira de Xàtiva «De banda a banda del Mediterrani», el seu nou disc, un treball discogràfic en el qual uneixen la música tradicional valenciana i la nord-africana, dues tradicions populars amb moltes afinitats rítmiques i melòdiques.

En el concert, aquesta fusió es va mostrar visualment en el vestuari dels dos cantants, Botifarra vestit amb la gel·laba marroquina i Ahmed amb el vestit de saragüell típic valencià. « És tot el mateix», deia el cantaor setabense per a explicar les similituds entre les dues tradicions. Després del cant de batre amb el qual obrien el concert, van interpretar la Jota de Biar i la Versà de Biar, amb la col·laboració, en aquesta última cançó, de Hilari Alonso, de Muro d’Alcoi.

Botifarra i Ahmed Touzani van clausurar el concert amb el Dotze i U de Canals; la Granaïna de Montaverner i la Malaguenya de Barxeta, interpretades amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Socarrà de Xàtiva. El remat el va posar la Nova Muixeranga d’Algemesí amb figures de torres humanes com la Xopera amb Agulla, una sorpresa per a finalitzar, a la una de la matinada.

No hay comentarios

Dejar respuesta