Pep Gimeno «Botifarra» i Pau Chafer presenten la seua versió simfònica amb l’Orquestra de València

Després de més d’un any de feina titànica, nits sense son i 1.700 pàgines de partitures, Pep Gimeno «Botifarra» i Pau Chafer presenten la versió simfònica de les cançons més tradicionals del cantaor de Xàtiva. Un concert al Palau de la Música de València i al Gran teatre de Xàtiva, de la mà de l’Orquestra de València i el director Octavio Màs-Arocas, que promet anar molt més enllà del «Botifarra» que coneixem, en una demostració de virtuosisme, lirisme, i cant popular per sobre les nostres possibilitats. Si «Botifarra» emociona, amb els arranjaments de Pau Chafer, la història dóna una volta més.

Chafer, també xativí, que hui acompanya al piano al gegant de la cançó tradicional valenciana, és el fill de Vicent Chafer, que als anys 80, formava part del grup Sarau on «Botifarra» ingressà per descobrir junts les cançons tradicionals oblidades, en perill de desapareixer en no haver estat mai enregistrades. Quasi 30 anys després, Pau Chafer ha arranjat per a orquestra simfònica les cançons de la seua infantesa, que són també les cançons de «Botifarra», i amb aquesta versió gegant n’aporta una nova visió extraordinària que dignifica la cultura valenciana.

«La filosofia d’aquest concert és consolidar a foc la tasca de «Botifarra» i de mon pare, i que les orquestres simfòniques puguen tocar també la nostra música», explica Pau Chafer. Fent un homenatge íntim que es converteix en homenatge a un poble sencer.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha recordat l’èxit del concert de Raimon al Palau i ha incidit en el fet que en este concert «torna a cantar amb la nostra Orquestra un altre gran artista valencià com és «Botifarra». El director del Palau, Vicent Ros ha afegit que «volem dins del nostre Palau Obert, donar suport als nostres artistes», i a més «amb programes de qualitat com este que estem segurs agradarà moltíssim i, que impliquen i demostren la versatilitat de la nostra Orquestra de València».

L’espectacle és el més gran que s’ha fet mai de música tradicional valenciana, hi haurà una orquestra de 72 persones, una rondalla de 16 i 6 convidats especials: els cantants Vicent Torrent, Paco Muñoz, Feliu Ventura, Miquel Gil, Marina Rossell, i el tenor Javier Agulló. El públic trobarà una atmosfera única plena de melodies populars on s’evoca en certs moments Manuel de Falla, les clàssiques sarsueles espanyoles, el flamenc i el jazz. Els espectacles dels dies 29 i 30 de juny a València i Xàtiva respectivament, de moment són l’única oportunitat de sentir un gegant en versió gegant, però Chafer sospita que podrien ser els dos primers concerts d’una possible menuda gira. Cal còrrer per aconseguir les entrades, o tindre paciència.

Venta d’entrades:

https://www.palauvalencia.com/evento/pep-gimeno-botifarra-pau-chafer-sinfonico/
http://granteatre.com/event/dissabte-30-de-juny-2230h-pep-pau-simfonic/

No hay comentarios

Dejar respuesta