Paula Llorens presenta «La nòria» aquest divendres a la Biblioteca Municipal de Xàtiva

La cita tindrà lloc a les 19:30 al pati de la Biblioteca i l’autora estarà acompanyada per la professora Verònica Calatayud

Xàtiva,10 dabril de 2024.- La Biblioteca Municipal de Xàtiva acull aquest divendres 12 d’abril la presentació del llibre «La nòria», de Paula Llorens, un treball guardonat amb el Premi Octubre Pere Capella de Teatre 2023.

La cita, emmarcada en el cicle «Converses a la Biblioteca», tindrà lloc a les 19:30 hores al pati de la biblioteca municipal i a més de l’autora participarà també la professora de l’IES Doctor Simarro, Verònica Calatayud.

«La nòria» és una al·legoria contra l’amor romàntic i les violències patriarcals. Conta la història de Lili, una jove que viu tancada en una habitació plena de llibres amb històries d’amor i prínceps blaus que llig una vegada rere altra amb l’ajuda d’un diccionari. Pateix insomni i les escasses estones en què aconsegueix tancar els ulls, somia sempre amb el mateix: una nòria que gira i gira davant d’ella plena de gent, però a la qual no puja. Un dia arriba a les seues mans un llibre, la història d’un depredador que desperta els seus fantasmes ocults. I el seu món perfecte de ficció comença a enfonsar-se en ser envaït per la realitat.

Paula Llorens és una actriu, dramaturga i directora de teatre de Canals però resident a Xàtiva. Malgrat la seua joventut compta amb una intensa trajectòria professional durant la qual ha estat guardonada amb diversos premis com ara el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana (2019), el Premi Internacional de Dramatúrgia Hispana (2019) o el Premi Talent jove de Levante-EMV en la categoria de Cultura (2020).

No hay comentarios

Dejar respuesta