El Pacte Territorial la Costera-Canal aposta per l’empreniment social

El saló de plens de la Mancomunitat la Costera – Canal reunix, per segonany consecutiu, a alcaldes i alcaldesses, sindicats (CCOO i UGT) i associacions empresarials (XÀCEX i ADEXA) signants del Pacte, en la presentació del projecte experimental “Empreniment social i territorial”.

L’acte, celebrat ahir, ha comptat amb l’assistència de l’Il·lustríssim Sr. D. Enric Nomdedéu, Secretari autonòmic d’ocupació i director del Servef, que ha destacat que “la nostra prioritat és voltejar la falta d’implicació dels agents socials per mitjà de la constitució dels pactes per l’ocupació, amb la participació, oberta i transversal, de municipis, organitzacions sindicals, empreses i societat civil. Aixímateix, ha destacat que “comença a fer-se realitat els primers fruits del treball del Servei Valenciàde Ocupació”.

El projecte experimental estarà comprès de tres eixos fonamentals: Empreniment i acompanyament, que abarcarà tres fases. La primera fase serà d’orientació i empreniment, és a dir, detectar persones de les dues comarques amb interès en iniciar una activitat empresarial. Posteriorment, i ja en una segona fase, es realitzarà un Programa de Mentoring Emprenedor, mitjançant la constitució d’una base de dades en la qual poder explorar empreses disposades a fer de tutores de persones amb aquest perfil. Finalment, com a última fase d’aquest primer eix i en atenció a l’acolliment de la fase anterior i el nivell d’empreses participants, es produirà un últim pas en la generació de xarxes de col·laboració focalitzant-se en una jornada d’experiències en el territori.

La segona línia de la que consta el projecte està focalitzada en la igualtat, entesa com una àrea transversal. Els tallers que es duguen a terme i l’avaluació del projecte seran supervisats per una tècnica d’igualtat que permetrà aportar esta visió en cada una de les àrees. També s’oferirà la possibilitat a les empreses de realitzar tallers de sensibilització respecte a la implementació de plans d’igualtat organitzacionals.

Aixímateix, el foment de l’empreniment i l’ocupació verda serà el tercer i últim eix del projecte experimental. Este culminarà amb la realització d’una Ecotrobada, on tindran cabuda l’agroecología, els esports, la vida saludable i el moviment slow com a oportunitats de negoci.

Mª José Tortosa, presidenta de la Mancomunitat ha destacat que “amb esta segona fase del projecte, es renova el nostre compromís per la cohesió del territori amb situació d’estancament i, és per això, que hem d’unir tots els recursos per a poder potenciar-los advocant als sectors estratègics per al desenvolupament del territori”.

No hay comentarios

Dejar respuesta